Annons

Veckans provspelare hade svårt att imponera

Första träningspasset avklarat. Miguel Cordova och Bati Tola var nöjda med träningen, men båda får svårt att ta någon av de lediga platser som finns i truppen. "Ingen av dem övertygade", säger Conny Karlsson.
Sport • Publicerad 16 januari 2007
Allsvenska drömmar. Miguel Cordova och Bati Tola visade båda upp sig för TFF-ledningen under tisdagen. Ingen av dem imponerade och troligen väljer TFF andra alternativ. De två får dock fler pass på sig att övertyga. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Allsvenska drömmar. Miguel Cordova och Bati Tola visade båda upp sig för TFF-ledningen under tisdagen. Ingen av dem imponerade och troligen väljer TFF andra alternativ. De två får dock fler pass på sig att övertyga. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto:  

Den ene besitter egenskaper som inte passar TFF. Den andre visade inte tillräckligt kunnande.

Det var de första intrycken när det gäller veckans två provspelare – Miguel Cordova och Bati Tola.

Annons

Miguel Cordova, 22, visade sig ha mer offensiva kvaliteter än defensiva. I spel fyra mot fyra hittade han ytor med sin vänsterfot, en fot med mycket bollkänsla i. Men under första träningspasset i Anderslöv syntes också brister i försvarsarbetet.

– Det syns att han har kvalitet att slå fina crossbollar och han har bra teknik. För övrigt är han svårbedömd, säger Conny Karlsson om Miguel Cordova.

Tränaren söker en yttermittfältare, men Cordova trivs bäst på mitten.

– Ska vi ha en offensiv innermittfältare så måste vi ändå ha en som även kan ta ett defensivt arbete. Bjurström och Charles gjorde bra ifrån sig i fjol på den positionen och det arbetet blir än viktigare i allsvenskan, säger Conny.

Miguel Cordova kommer från Chile, har spelat med Universidad de Chile och säger sig ha gjort 15 U21-landskamper. I somras spelade han med Valsta Syrianska i division ett.

Nu är han sugen att prova på allsvenskt spel.

– Det är därför jag är här.

Vad har du för kvaliteter?

– Jag är teknisk, slår precisa passningar och är bra på frisparkar.

Vad är det svåraste med att träna med ett helt nytt lag?

Annons

– Det är svårt att anpassa sig till spelet och att lära sig hur spelarna löper. Conny Karlsson valde att utnyttja en del av träningen till att spela elvamannafotboll för första gången under försäsongen. Anledningen var tre: vädret tillät det, träningsmatcherna börjar snart och så skulle de två testspelarna få bättre möjlighet att visa upp sig.

Men varken Miguel Cordova eller Bati Tola imponerade alltså.

– Det krävs nog bättre kvaliteter än så här för att slå sig in i truppen, sa Benny Mårtensson, den assisterande tränaren som hade ett extra öga på Bati Tola.

Den 26-årige anfallaren har hållt igång genom att träna med IFK Malmö, men hoppas på erbjudanden från klubbar högre upp i seriesystemet.

– Tre andra klubbar vill se mig. Jag har varit i kontakt med Öster, Kalmar och en österrikisk klubb, säger amerikan-etiopiern.

– Jag är i Sverige för fotbollens skull och kan även tänka mig spel i Norge.

Vad tyckte du om första passet?

– En bra första dag och jag tror jag kan hjälpa det här laget. Både Cordova och Tola har två träningspass till på sig att övertyga på TFF-ledningen, men troligen måste de två visa betydligt bättre takter framöver.

De två testspelare som TFF hade på besök förra veckan – Christian Hemberg och Marko Kotilainen – återvänder till Trelleborg för fortsatt granskning nästa vecka. De är i nuläget hetare alternativ.

– Hemberg är ett hett alternativ för oss och likaså Kotilainen, säger Conny Karlsson.

Annons

– Det är därför vi vill titta på dem ytterligare.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons