Annons

Vårpilens segrare siktar högt

Trelleborgsskytten Christopher Thorin vann elitklassen i fristil när Vårpilen avgjordes i Söderslättshallen i lördags. "Det kändes bra, jag tangerade mitt pers", säger han.
Sport • Publicerad 25 februari 2008
Christopher Thorin vann Vårpilen i Söderslättshallen. Det stora målet är att komma till OS 2012. Bild: Tomas Nyberg.
Christopher Thorin vann Vårpilen i Söderslättshallen. Det stora målet är att komma till OS 2012. Bild: Tomas Nyberg.Foto: 

Det personliga rekordet lyder på 577 poäng och sattes i januari. Tvåa bakom Thorin blev Hässleholmsskytten Malin Hendriksson på 546, som sköt i herrklassen eftersom det bara kommit tre damer till start i damernas elitklass.

Nu väntar SM-helgen den 15-16 mars och det ser lovande ut för Trelleborgsskytten.

Annons

- Min målsättning på SM är topp fem. Sen hoppas jag kunna göra en bra utomhussäsong och få åka på lite större tävlingar, säger Thorin.

I årets EM-trupp är Thorin reserv men i nästa års VM-trupp siktar han på att ta en plats.

Annars är det stora målet OS 2012 och han har klart för sig vad som krävs för att ta sig dit.

- Träning, tävling och motivation är det viktiga, säger han. Christopher Thorin flyttade från Karlstad till Trelleborg i september, när sambon fick jobb, och han trivs bra i Skåne.

-Det är helt okej här förutom blåsten, säger han.

Thorin är även nöjd med den nya klubben.

- De har lite mer pengar här och satsar mer. Tidigare har jag varit tvungen att betala allt själv. Klubbytet har även fört med sig ett samarbete med Gripens Jonas Andersson som hjälper Thorin med träningen.

- Det fungerar väldigt bra, han har hjälpt mig byta teknik och det har gjort mig stabilare.

Christopher Thorin är 21 år och har hållt på med bågskytte sen hösten 1999. Tidigare spelade han ishockey men efter en rejäl smäll blev han rädd att skada sig och slutade. Men vad det verkar har han många år kvar på bågskyttekarriären. Årets upplaga av Vårpilen hade lockat 61 deltagare, mellan 10-80 års åldern.

- Det är jättekul med den här sporten att folk i så olika åldrar kan tävla tillsammans, säger tävlingsledare Lars Olsson.

Annons

I ytterligare två klasser blev det TBK-segrar. Yngsta fristilsklassen vann Linus Strömberg på 518 poäng och 13-årsklassen vann Linus Nilsson på 546.

Elitklassen i compound vanns av Halmstad BF:s Carl-Henric Gidensköld på 585.

Helena Jönsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons