Annons

Varningsflagg för BP

Hannu Sirviö höjer ett varningens finger för Brommapojkarnas offensiv. ”Vem TFF väljer som vänsterback kommer bli ett viktigt val”, säger Sirviö som scoutat BP inför den allsvenska premiären.
Sport • Publicerad 3 april 2009

Hannu Sirviö är till vardags ungdomsansvarig i Trelleborgs FF. Några gånger om året får han dock kartlägga A-lagets allsvenska motstånd. Inför söndagens match har han därför haft full fokus på Brommapojkarna.- Jag har sett dem i två matcher, mot Djurgården i februari och nu i helgen i genrepet mot det finska laget TPS Åbo.Hannu Sirviö har då skapat sig en allmän bild av BP:s spelsystem, svagheter och styrkor. Han har dokumenterat motståndarna såväl skriftligt som fotografiskt.- Jag försöker göra en objektiv bedömning. Sen har jag möjlighet att lägga till en del subjektiva tankar och värderingar, som hur jag skulle vilja attackera laget, hur jag skulle vilja anfalla och försvara mot dem.Hannu Sirviö poängterar dock att det är upp till Tom Prahl och Alf Westerberg att lägga upp taktiken. En sak har han dock gjort dem uppmärksam på. Valet av vänsterback kommer att vara av yttersta vikt.- De har en väldigt stark högersida, de kommer nog att vilja anfalla på högersidan, så vem som TFF väljer som vänsterback är ett viktigt val. Där har de lite att tänka på.Det är framförallt Brommapojkarnas offensiv som Hannu Sirviö höjer en varningsflagg för.- Jag kan säga som så att BP är ett lag som tycker om passningsspel och spela sig ur situationer. Trots att de är nykomlingar så vill de verkligen spela fotboll och bjuda på det. De har två bra forwards som är bra på att få tag i bollen och bita sig fast. Lyckas BP göra det kan TFF få problem, de får fundera på hur de ska hantera det.Sirviö vill inte avslöja för mycket om sin kartläggning. Risken är då att Brommapojkarna använder den till sin fördel. Ytterligare en spelare vill han dock varna för.- Andreas Eriksson är en motsvarighet till vår Andreas Drugge. Han är en riktigt bra spelare, han är en offensiv kreatör och har ett finger med i spelet hela tiden. Lyckas Andreas Eriksson få mycket boll så blir BP farliga. Då sitter jag och är nervös på läktaren, säger Sirviö. Kan din kartläggning avgöra matchen?- Det har jag svårt att tro, man kan inte värdera det i poäng. Men det handlar mycket om att inte bli överraskad och det tro jag inte det finns någon tränare som vill bli överraskad.Genom sin kartläggning har Hannu Sirviö nu gjort sitt för att bidra till en TFF–seger på söndag. Nu är det upp till spelarna att täppa till vänsterkanten och punktmarkera Andreas Eriksson.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons