Annons

Värmlandsduo siktar hemåt

Christopher Thorin och Sofie Nordberg är Värmlands bidrag till Trelleborgs bågskytteklubb. I helgen siktar det på topp tio under SM på hemmaplan i Karlstad. ”Jag ska försöka skjuta mitt bästa där”, säger 24-årige Christopher Thorin.
Sport • Publicerad 5 mars 2010
Foto: 
Christopher Thorin och Sofie Nordberg siktar på en topp tio placering på SM i Karlstad i helgen.
Christopher Thorin och Sofie Nordberg siktar på en topp tio placering på SM i Karlstad i helgen.Foto: 

TRELLEBORG. 2007 flyttade Christopher Thorin och Sofie Nordberg till Trelleborg. Orsaken bakom flytten var ett lockande jobberbjudande för Sofies del.

Hon fick jobb på Trelleborgs kommun som GIS-ingenjör, ett arbete inriktat på kartor och geografisk information. Tre år senare är paret kvar i staden. De är även medlemmar i Trelleborgs Bågskytteklubb efter Christophers påtryckningar.

Annons

– Jag lurade med henne för att skjuta, så vi kunde umgås på bågskyttebanan. Det har gått riktigt bra för henne, jag tror hon är rankad femma eller sexa.

Sofie Nordberg skjuter compound medan Christopher Thorin har tävlat inom fristil de senaste tio åren.

En del matcher paret emellan blir det dock trots de olika valen.

– Vi har ett internt krig, det blir lätt så. Sofie säger att hon är bäst, men jag håller inte med. Men hon brukar slå mig i en tävlig då och då, säger Christopher.

Sofie Nordbergs karriär har gått snabbt. Hon började skjuta 2008 och är redan bland de bästa i Sverige i sin klass.

– Det har gått jättebra, då är det kul att fortsätta när det går så snabbt framåt. Nu siktar jag på topp tio på SM.

Även Christopher Thorin vill vara bland de tio bästa i Karlstad. Hans uppladdning har dock varit tung.

– Jag har haft det lite körigt under hösten. En mental svacka där det har gått lite dåligt i perioder, men det ger med sig.

Christopher påverkas, liksom Sofie, av hemlängtan. De är trötta på Trelleborgsäventyret och längtar hem till familjen i Värmland.

– Jag känner att det påverkar skyttet lite grann, det påverkar hur man utvecklas inom idrotten när man inte känner sig på topp privat. Men efter jul har det gått bättre och bättre. Jag har insett att jag kan skjuta pilbåge. Jag har fått kontroll på livet.

Annons

Sofie Nordberg håller utkik efter ett nytt jobb i hemtrakterna. Tills dess har paret siktet inställt på att acceptera situationen. Fokus börjar komma tillbaka, både privat och på bågskyttebanan.

För Christophers del lossnade det under TBK:s tävling Vårpilen i slutet av februari. Där blev han tvåa, två poäng under sitt personliga rekord. Målet på SM är att vinna, det realistiska är en placering mellan sjunde och tionde plats.

– Det känns bra och roligt att komma tillbaka till min gamla klubb. Jag har sett fram emot det och hoppas kunna skjuta bäst där. Vi får se hur långt det bär.

Johan Silfversten Bergman
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons