Annons

Värmen enda hindret i TRF:s dressyrtävling

Värmen var i fokus när Trelleborgs ryttarförenings dressyrtävling avgjordes. Hemmaklubbens Evelina Blomqvist behöll dock kylan och blev tvåa i ponnyklassen.
Sport • Publicerad 28 juli 2008
Evelina Blomqvist kom lite för långt ut i hörnorna, men lyckades ändå bli tvåa i Trelleborgs Ryttarförenings dressyrtävling. Bild:Tomas Nyberg
Evelina Blomqvist kom lite för långt ut i hörnorna, men lyckades ändå bli tvåa i Trelleborgs Ryttarförenings dressyrtävling. Bild:Tomas NybergFoto: 

- Andas innan du går in, tipsade tävlingssekretariatet om.

Och det var onekligen en tryckande hetta som vädergudarna bjöd på när Trelleborgs ryttarförening anordnade dressyrtävling i helgen. Att ridningen skedde inomhus var något som arrangörerna suckade åt.

Annons

- Eftersom det regnade förra året när tävlingarna ägde rum bestämde vi oss för att ha det inomhus i år, säger Annica Thornberg på sekretariatet.

Men det var också det enda det gick att klaga på.

- Vi har hittat ett bra datum för tävlingen. Förra året hade vi ett uppsving på dressyrsidan och i år kan vi inte ta emot fler hästar, berättar Thornberg och hennes kollega Lise Blomqvist.

Den senare är även medlem i TRF:s styrelse. Och mamma till Evelina Blomqvist som under lördagen blev tvåa i ponnyklassen. Men riktigt nöjd var inte dottern.

- Nej, jag red slarviga vägar.

Slarviga vägar?

- Vi rider inte ut ordentligt i hörnorna, förklarar hon.

Med "vi" menar Evelina sig själv och hästen Clide. De är 16 år båda två, har varit ett lag i 3,5 år och kommer bra överens. I varje fall oftast.

- Han gillar inte att hoppa men det gör jag, säger hon.

Intresset för hoppning är större för Evelina. Men hon har inga problem med att tävla i dressyr.

Annons

- Det är jätteroligt när man gör framsteg och det har ju gått bra i dressyren.

Den här gången gick det så pass bra att hon hamnade på andra plats, nio poäng bakom segraren Lovisa Hansson från Malmö ridklubb. På söndagen var det dags för de stora hästarna att göra entré. TRF:s Robin Andersson gick ut sist av alla, men lyckades tillsammans med hästen Mortiana, inte övertyga domarna. Robin fick dåligt betalt för sin ritt och nådde bara en 20:e plats.

- Men jag är nöjd, det var riktigt varmt och då blev det lite trögt, förklarar han.

Att det var varmt höll även Sydslättens Britt-Marie Bengtsson med om.

- Det måste vara minst 50 grader, utbrast hon efter att ha ridit en fin runda som räckte till en elfteplats.

På väg mot en fin ridning var även lagkompisen Elida Meitmann. På slutet fick dock hästen Noe avbryta på grund av en skada. Bästa Sydslättenryttare blev nu i stället Annika Viklund med hästen Wilma som slutade femma. Upp till den nivån har ponnytvåan Evelina Blomqvist fortfarande en bit. Men hon vet vad som behöver förbättras.

- Jag håller händerna för brett, det gillar inte domarna, säger hon.

Nya möjligheter till framgång redan till helgen i Röstånga för Evelina och Clide. Men de får nog klara sig själva. Vädret lär knappast hjälpa dem med att behålla kylan.

Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons