Annons

Världsmästaren väljer Hököpinge

Hököpinge BK förstärker sitt redan stabila lag med en juniorvärldsmästare och det är superlöftet Jalmar Sjöberg, från BK Ore, som vill brottas för Söderslättsklubben. Han skrev på kontraktet i går men är ännu inte klar utan Hököpinge har först att göra upp med Jalmars klubb, BK Ore i Vinslöv.
Sport • Publicerad 23 december 2005
I ny trikå. Juniorvärldsmästaren Jalmar Sjöberg byter klubb – från Ore i Skånettan till Hököpinge i Skånetrean. "Att det blir Hököpinge beror mycket på att jag känner Kenneth (Nordström) sedan tidigare och så är det ett bra lag", säger talangen. @08 Bildbyline:BILD: Pressens Bild
I ny trikå. Juniorvärldsmästaren Jalmar Sjöberg byter klubb – från Ore i Skånettan till Hököpinge i Skånetrean. "Att det blir Hököpinge beror mycket på att jag känner Kenneth (Nordström) sedan tidigare och så är det ett bra lag", säger talangen. @08 Bildbyline:BILD: Pressens BildFoto: 

– Jag hoppas det löser sig och det har det gjort med de nyförvärv vi har presenterat tidigare under säsongen, menar Kenneth Nordström, ordförande i Hököpinge, i en paus under torsdagsträningen.

Då fanns huvudrollsinnehavaren, Jalmar Sjöberg, också på plats och han säger så här, med anledning av klubbytet:

Annons

– Det blev strul vid Fyrstads och jag känner bara att jag vill gå vidare. Att det blir Hököpinge beror mycket på att jag känner Kenneth sedan tidigare och så är det ett bra lag. I höstas värvades Kim Holk och Jan-Åke Forslund till HBK och just Jan-Åke är i första hand tänkt att bli träningskompis med Jalmar.

– Jo, båda går ju i 120 kg-klassen men det blir Jan-Åke som brottas i serielaget, förklarar Kenneth och han fortsätter:

– Det är tänkt att Jalmar i första hand ska representera oss vid nationella och internationella tävlingar och det kommer nog att bli bra.

Det som står närmast på den lokala tävlingsfronten är Söderslättsmästerskapen i Skurup den 7 januari och det är väl ett passande tillfälle för Jalmar att visa upp sig men så här förklarar Kenneth, när det gäller den tävlingen:

– Jag är egentligen sugen på att helt bojkotta "Söderslätts" och anledningen är att styrelsen inte fungerar, men vi får väl se.

Både förmodligen och förhoppningsvis kommer Kenneth & Co trots allt till Söderslättsmästerskapen. Det kan ju till och med bli så, att Hököpinge – med fullt ordinarie lag – tar hem rubb och stubb i Skurup!

När det gäller 20-årige Jalmar Sjöberg kom han till BK Ore från Klippan inför den här säsongen och bor fortfarande kvar i Klippan.

– Jag har väl inga tankar på att flytta i nuläget utan det går säkert bra att fortsätta att pendla, menar Jalmar efter gårdagens träningspass. Han fick en lysande start när han blev juniorvärldsmästare i Vilnius under sommaren. Men efter det har relationerna mellan klubb och brottare blivit allt frostigare. Och efter att Jalmar lämnade återbud till A-fyrstads, bara en vecka efter att han vunnit Cup Haparanda, fick Oreledningen nog och sa upp kontraktet med omedelbar verkan.

Jalmars skäl till återbudet var att han varit sjuk och därför inte klarade att gå ner tillräckligt mycket för att kunna väga in i tävlingen.

– Jalmar hade, enligt sitt kontrakt, vissa åtaganden gentemot klubben som han inte har uppfyllt. Till exempel att vara med på våra tävlingar, i seriematcher och i fyrstads men han är fortfarande vår brottare och det är han tills vi kommer överens med någon klubb som vill ha honom. Det handlar då om förbundets övergångsregler och ligger utanför kontrakten, säger Curt-Arne Blom, ordförande i Ore. Ore hoppas fortfarande att Jalmar ska stanna i klubben, men så blir det alltså inte.

Annons

Han har bestämt sig för att brottas i Hököpinge BK:s färger framöver och med tanke på att Kenneth Nordström brukar lyckas, när det gäller värvningar – ja, då löser det sig säkert också den här gången.

Kenneth Nordströms negativa syn på Söderslättsmästerskapen har gjort att han också förberett sig på en något annorlunda allians – brottarföreningar i Skåne emellan:

– Ja, vi har pratat med Svedala, Sparta och Kävlinge om att skicka i väg gemensamma trupper till stora tävlingar på både det nationella och internationella planet och det gäller både på den manliga och kvinnliga sidan. Vi kommer förmodligen att kalla det för "Sydteamet" eller något liknande och Dalby finns även med i snacket om samarbetet i fråga.

Sigge Hansson/ Mikael Hallqvist

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons