Annons

Världshandboll i Trelleborg

Äntligen! Till hösten kommer världens bästa handbollsspelare till Trelleborg. De två första matcherna i World Cup spelas i Söderslättshallen och handbollspubliken kan därmed njuta av Frankrike-Danmark och Sverige-Egypten.
Sport • Publicerad 31 maj 2002

- Det här är jätteroligt och kul att vi kan bjuda trelleborgarna på idrott på högsta nivå, säger IFK-handbolls ordförande Lars Åberg efter att arrangemanget blivit helt klart .- Matcherna är det största idrottsevenemanget vi haft i stan med tanke på att tv kommer att direktsända matcherna, säger Mats Rengbo på upplevelseförvaltningen. Frankrike, Danmark, Sverige och Egypten bildar en av två grupper i World Cup, grupp A. De gruppmatcherna avgörs i Baltiska hallen i Malmö, förutom de två inledningsmatcherna som avgörs i Trelleborg 29 oktober. - Fritid Malmö är arrangemangsansvariga men efter diskussioner har vi fått två matcher till Söderslättshallen, säger Lars Åberg. Trelleborgs kommun har köpt in matcherna från Malmö och nu ska IFK se till att evenemanget går runt. Söderslättshallen rymmer 1 500 åskådare och biljettpriset blir 250 kronor för sittplats och 150 kronor för ståplats. - Men det gäller för båda matcherna, poängterar Mats Rengbo. - Det är viktigt för oss och för upplevelseförvaltningen att World Cup blir lyckat. På så vis kan vi få andra arrangemang framöver, poängterar Gunnar Nelby. För handbollen i Trelleborg kommer matcherna lägligt. - Vi har en positiv trend, både i IFK och i Stavsten. Förra året ökade antalet spelare i föreningen med 40 procent och den gångna säsongen var vi inte långt ifrån en lika stor ökning, säger Lars Åberg. Lars Åberg, Gunnar Nelby och Mats Rengbo tror att det blir rusning när biljetterna släpps, datum ej klart, och att Söderslättshallen skulle kunna fyllas minst två gånger om. De resterande fyra lagen - Tyskland, Ryssland, Spanien och Jugoslavien - spelar sina matcher i Borlänge och Ludvika. Finalspelet avgörs i Göteborg. De åtta nationerna motsvarar de åtta bästa i VM i Frankrike 2001.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons