"Varje fall är unikt"

Ordföranden i Trelleborgs Simsällskap, Thomas Nilsson, ser varje avhopp från klubben som ett unikt fall. - Det är ju inte så att de här fyra simmarna har fattat ett gemensamt beslut att lämna TSS. Varje fall är unikt, säger Thomas Nilsson.
Sport • Publicerad 2 december 2003

När det gäller det senaste avhoppet, Sandra Steffensen, anser Thomas Nilsson att Sandra fattade beslutet på felaktiga grunder. - Jag upplevde aldrig något hot från hennes sida. Hon skrev att hon hade bytt klubb och då ringde jag upp henne så snart som möjligt. Jag sa att bara det att hon hade en vilja och en ambition att satsa på OS var tillräckligt för att hon ska ingå i vår OS-satsning. Men då hade hon redan bytt klubb, man måste kunna kommunicera med varandra, säger Thomas Nilsson. Sandra kritiserar TSS för att inte satsa lika mycket på exempelvis läger som andra klubbar. Har du någon kommentar? - Jag vet inte hur det är i andra klubbar. Jag har pratat en del med Rans ordförande och mellan våra klubbar är det inga större skillnader, men sen vet jag inte om det är sant. Thomas Nilsson förklarar att TSS varit sparsamma på kostnadssidan och att klubben prioriterat annat. - Vi har en gyllene princip att först dra in pengar och sedan kan vi göra av med dem. Vi har inga lånade pengar, vår ekonomi är god och i balans. - Vi prioriterar att ha duktiga tränare anställda hos oss. Sedan lägger vi pengar på tävlingsresor. Därefter diskuterar vi vad vi kan göra på lägerbiten. Framgångarna för simklubben har varit stora de senaste åren. Trelleborg har haft simmare på landslagsnivå sedan 1998 och den utvecklingen ser inte ut att avta. - Självklart är det trist att simmarna lämnar oss, men vår ambition är att man ska kunna bli så duktig även om man är hemmahörande i Trelleborg, att man når en så hög målsättning som att delta vid internationella mästerskap. Jag tycker inte vi har misslyckats i den ambitionen.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.