Annons

"Våra hjärtans mästare"

Förlust i sista minuten i EM-semifinalen – men de turkiska landslagsspelarna hyllas ändå som hjältar i Turkiet. "Våra hjärtans mästare", skriver tidningen Sebah på torsdagen.
Sport • Publicerad 26 juni 2008

Turkiets resa från uträknat gruppspelslag till sensationell guldkandidat har gjort eko i hela Fotbollseuropa. I Turkiet hyllas landslaget som aldrig förr efter förlusten (2–3) mot Tyskland.

"Tack, killar", skriver Radikal och beskriver mästerskapsinsatsen som oförglömlig. Sebah understryker hur nära laget egentligen var en ny förlängning. Trots mängder av skador och flera nyckelspelare avstängda var den turkiska bragden nära.

Annons

"Vi malde sönder Tyskland, men kunde inte besegra dem", lyder en av rubrikerna. "Ett ärofyllt farväl, vi lämnade Schweiz med våra huvuden högt hållna", konstaterar Milliyet. Vatan är inne på samma linje: "Turkiet är stolt över er".

De största tidningarna i Turkiet tillägnar även förbundskaptenen Fatih Terim en stor del av framgången. För bara några veckor sedan kritiserades Terim hårt i turkisk media för sin taktik och sina spelarval i öppningsmatchen (0–2) mot Portugal.

Då reagerade temperamentsfulle Terim våldsamt och skrek till reportrarna att det enbart var upp till honom att bestämma vilka som skulle spela.

Nu hyllas han:

"Fatih lyckades att få laget att spela efter hans filosofi", skriver förre landslagsspelaren Ridvan Dilmen i sin krönika i Milliyet.

"Jag överdriver inte om jag säger att det här var en revolution i världsfotbollen. Alla kommer att minnas oss som laget som spelade fotboll", fortsätter han. (TT-AFP)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons