Annons

Väntan är över för "Micke"

Väntan har varit lång, men i dag kan han äntligen få beträda en allsvensk fotbollsplan igen.
Sport • Publicerad 4 juli 2009
Foto: 

TRELLEBORG. Mikael Bengtsson är tillbaka efter sin korsbandsskada och högaktuell inför dagens kamp på Söderstadion.

Bengtsson har varit ett gångbart namn under våren. Rasmus har med sitt bländande försvarsspel i både klubb- och landslag satt Trelleborg på kartan. Men snart kan han försvinna från TFF. Då står en annan Bengtsson redo att ta över; storebror Mikael är tillbaka i hetluften.

Annons

– Det känns faktiskt bra även om jag bara har spelat träningsmatcher. Jag hade en liten ”dip” för ett tag sedan när jag tränat väldigt hårt precis efter skadan, men nu känns det lovande. Jag tycker att jag var i min bästa form pr ecis när jag blev skadad, så förhoppningvis kan jag komma tillbaka dit..om jag får spela, säger 27-åringen.

Rehabträningen har varit lång och jobbig. Men belöningen för allt slit kan komma redan i dag.

Under fredagens TFF-träning innan avresan till Stockholm, höll Bengtsson till i det laget som mest liknade en allsvensk startelva. Men inte i sin vanliga roll som vänsterback. Utan som vänstermittfältare.

– Jag spelade där nästan hela tiden fram tills jag kom till TFF. Det jag kan tillföra är väl att jag löper mycket och kan komma runt och slå inlägg. Sedan är jag ju bra defensivt. Men jag vet inte alls hur Tom tänker, det beror väl på matchbilden.

Tom Prahl avslöjade som vanligt inte sina innersta tankar. Under träningen växlade han mellan tre mittfältare på de två ytterpositionerna; Paulino, Zoran Jovanovic och så Mikael Bengtsson.

– ”Micke” har en väldigt bra och naturlig vänsterfot från sin ytterposition. Hans problem som back är positionsspelet, säger Prahl och ”hintar” om att det är som vänstermittfältare Bengtsson är aktuell mot Hammarby.

TFF har något stort på gång. Vårsäsongen har varit lovande och stämningen i truppen verkar harmonisk. Mikael Bengtsson vet att det är tufft att slå sig in i ett framgångsrikt lag.

– De som har spelat har spelat riktigt bra. Men mitt mål till en början är att vara med i truppen, sedan vill jag såklart spela så mycket som möjligt nu efter uppehållet, säger han.

Och kanske sker comebacken i tävlingssammanhang tidigare än vad han förväntat sig. Klart är att han ingår i den 17-mannatrupp som ska inta Söderstadion i eftermiddag.

– Det hade varit jäkligt kul att få spela. Hammarby är den roligaste bortamatchen under säsongen i och med deras publik.

Annons

Publiken i all ära. Motståndet är inget han skräms av.

– Jag har dålig koll på dem. Jag vet att några har gått och några har kommit, men jag tycker att vi har ett minst lika bra lag. Vi är mer samspelta, säger han.

Nu vill Mikael Bengtsson vara en del i laget ”på riktigt” igen. Och det är med en skön känsla han springer in i höstsäsongen.

– Jag tror att vi gör en bra höst. Det gäller att hitta spelet och känna att vi kan mäta oss med de bättre lagen. Att vi har självförtroendet till att vinna alla matcher vi spelar. Då kommer det att gå bra.

Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons