Väntad förlust i Lund

Stavsten får vänta på sin första seger i allsvenskan. Laget var aldrig i närheten av att hota Lugi när lagen möttes i Lund i går kväll. Lugi kunde ta en relativt enkel seger, 36-27, inför 645 åskådare i idrottshallen.
Sport • Publicerad 16 februari 2003

Fjärde raka Stavstensförlusten var ändå ett fall framåt. Stavsten visade långa stunder att laget har ett stort spel i sig - när alla vill. Trelleborgarna orkade också hänga med i Lugis elitserietempo förvånansvärt väl. Spelet var snabbare än många gånger hemma i Söderslättshallen, men det var egentligen först i matchslutet som Lugi rann ifrån riktigt ordentligt. - Vi skruvades väl med i Lugis tempo, säger tränaren Christian "Mini" Åkerman. Alla i laget klarar av det tempot. Flera av killarna har trots allt spelat på hög nivå. Problemet är väl att vi inte riktigt orkar hela matchen. Mini, hemma i Idrottshallen i Lund igen, var samlad efter förlusten. Han konstaterade genast att Lugi kanske är ett nummer för stora, men hittade ett par plus i sitt eget lags spel. - Jag tycker att vi gjorde en bra insats bakåt i dag. Inte minst när vi går ut med Johan Jedlid och punktmarkerar Dalibor Doder. "Dado" är väldigt skicklig, inte minst när han ska skjuta. Han maskerade skotten väldigt väl och Per (Kjärsgaard, i mål) såg aldrig bollarna komma.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.