Annons

Vann SM-guld – men priset sinkade planet

SM-veckan i Sundsvall innebar att Sjöormens Pistolskytteklubb tog hem två medaljer, där Patrik Carlssons guld i går kompletterade Emma Nilssons brons från i fredags. Men priset, en borrmaskin, ställde till det på flyget hem.
Sport • Publicerad 7 februari 2011

Patrik Carlsson tog genom guldet i snabbpistol i går hem fjärde SM-guldet på seniornivån och när det gäller övriga medaljer, har han svårt att hålla ordning.

– Jag vet faktiskt inte om jag tagit hem tre, fyra eller fem junior-SM och det enda jag vet i övrigt, gällande SM-medaljer, är att jag har en hel stack full!

Annons

Patrik har aldrig varit så överlägsen som SM-vinnare som nu och efter att ha lett med 25 poäng efter grundomgången, ökade han på ledningen ytterligare i finalserierna.

– Jo, det blev stor poängskillnad ned till Johan Backe, från Stockholm på andraplatsen och till sist sköt jag ihop 659,9 poäng, medan han stannade på 626,7, förtydligar Patrik.

När det gäller Patrik Carlssons guld, ställde detta till det rejält när det var dags att flyga hem och så här förklarar han:

– Förutom guldmedaljen fick jag en borrmaskin i pris och den gick konstigt nog igenom bagageröntgen i Sundsvall och det hade nog att göra med att medaljen samtidigt gav utslag, den hade jag lagt i ena bakfickan. När vi sedan skulle checka om på Bromma, fick jag hämta en låda och packa om borrmaskinen.

– Jag och alla involverade trodde väl att allt var i ordning men precis när flyget skulle avgå, meddelade kaptenen att det fanns ett bagage för mycket incheckat. Alla i planet måste gå av och sedan ställa sig vid sitt bagage. Jag visste direkt att det berodde på mitt nya bagage och meddelade flygvärdinnorna.

– De gick då ut i högtalarna och meddelade att strulet inte berodde på någon passagerares misstag utan på ett datorfel. Men det var garanterat inga glada miner bland speciellt alla barnfamiljer som bokat ett hyfsat tidigt plan till Malmö. Hela proceduren tog nästan en timme extra.

TA-sporten noterade Emma Nilssons JSM-brons redan i lördagens tidning men oavsett medaljen var hon minst lika nöjd med sin femteplats i går.

– Ja, jag blev femma och var faktiskt uppe på en tredjeplats bland seniorerna och sköt säsongsbästa, så visst är jag mycket nöjd med det.

Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra så många svenska mästerskap som möjligt i så många av Riksidrottsförbundets 70 idrotter som möjligt. SM-veckan vintern 2011 har pågått i Sundsvall senaste veckan och sommaren 2011 kommer SM-veckan att genomföras i Halmstad.

Boxning, curling, dragkamp, längdskidor, pistol, rodel, skridskor, snöskoter, speedski, skeleton, bob samt trial fanns på programmet och Söderslätt fanns representerat i boxning och pistol. Höllvikens BK tog hem tre silver i boxning och Sjöormen tog alltså ett guld och ett brons i pistol.

– Väldigt trevligt med SM samlat som nu och att alla mindre sporter hamnar i fokus på ett helt annat sätt, jämfört med SM för varje förbund. Det enda man kan anmärka på i Sundsvall är väl, att trial höll till i samma sporthall som skyttet och att det efterhand låg täta avgaser i hela hallen.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons