Annons

Vångavallen redo för allsvenskan

På onsdagen kom det för TFF efterlängtade beskedet – Vångavallen är redo för allsvensk premiär.
– Det känns otroligt skönt, säger klubbdirektör Mattias Kronvall till TA-sporten.
Fotboll • Publicerad 28 mars 2018
På söndag spelas det allsvensk fotboll på Vångavallen.
På söndag spelas det allsvensk fotboll på Vångavallen.Foto: Tomas Nyberg

Vångavallens vara eller icke vara i den allsvenska premiären mot IFK Göteborg på påskdagen har varit ett enda stort frågetecken.

Sedan i början av vintern har det rådigt febril aktivitet på Vångavallen i form av byggnadsställningar, grävmaskiner och asfaltering.

Annons

Med fyra dagar kvar till Göteborgsmatchen kom så det efterlängtade beskedet.

För på onsdagen meddelade Svenska Fotbollförbundet att Vångavallen fått godkänt på de dispenser som sökts inför det här året i allsvenskan.

Vångavallen. TFF. Mattias Kronvall.
Vångavallen. TFF. Mattias Kronvall.Foto: Tomas Nyberg

– Det känns otroligt skönt. Hela organisationen, kommunen och entreprenörer har arbetat stenhårt för att göra det här möjligt. Det är klart att det känns jäkligt skönt nu, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i TFF, till TA-sporten.

Hur mycket fokus har det här tagit under försäsongen?

– Klart att hela alltet med att få Vångavallen klar har tagit tid, det är inget att sticka under stolen med. Det var rätt så stora saker som behövde fixas och det är oerhört mycket tid och kraft som lagts. Vi har hela tiden haft som målbild att allsvensk fotboll ska spelas i Trelleborg, säger Kronvall.

Vad beyder det för TFF?

– Vi ska inte spela någon annanstans, så är det bara. Och både för inramning, intresset och ekonomin är det så klart jätteviktigt.

Dispenserna som klubben sökt gäller för hospitality-ytor, ljus, pressrum, läktarkapacitet, wifi och omklädningsrum.

Det finns dock fortfarande ett orosmoln som kan ställa till det – vädret. För även om en första planbesiktning är gjord så görs alltid det alltid en koll på matchdagen också.

Då måste mattan hålla för spel.

– Kommunen jobbar stenhårt på det och det kan bli så att föreningen får förstärka upp med resurser också. Men det får gärna sluta snöa, säger Kronvall.

Hjalmar Tell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons