Annons

Vångavallen byggs ut

Justeringar påtvingade efter besiktning. Bortasupportrarnas sektion blir större och ny läktare med plats för 4 000 diskuteras.
Sport • Publicerad 11 februari 2004

Svenska Fotbollförbundet har tillsammans med TFF, Trelleborgs kommun, Räddningstjänsten och Polisen besiktigat Vångavallen. Och det visade sig att arenan i stort sett håller för allsvenskan. Några justeringar måste dock göras. Bortasupportrarnas sektion, den östra läktaren vid resultattavlan, måste bli större och det arbetet är redan igång. - Vi flyttar ut staketet mot planen så att vi får in 2 500 till 3 000 bortasupportrar. Det blir också en öppnare lösning, som ett litet torg mellan läktaren och planen. Det är ett måste av säkerhetsskäl, säger Bengt Larsson, servicechef på Trelleborg Fritid och den som håller i bygget. Det betyder att Vångavallen efter den ombyggnaden kommer att öka publikkapaciteten med 500-1 000 till 7 500-8 000. Vid besiktningen underkände dessutom Polisen placeringen av TFF:s supporterklubb True Blues. Enligt TFF:s planer skulle plats för True Blues göras längst till vänster, från planen sett, på den norra läktaren men Polisen vill ha dem på en egen läktare. Det som då tycks ligga närmast till hands är att flytta den låga ståplatsläktare som nu finns på den västra kortsidan upp på vallen till höger om huvudläktaren (från planen sett) och låta det bli True Blues plats. Christer Mars är säkerhetsansvarig i TFF-styrelsen och han är inte riktigt nöjd med den lösningen. - Tydligen är det för att kunna skydda dem bättre från bortasupportrarna. Men jag tycker det är synd att våra oerhört snälla och trevliga supportrar nu flyttas till en läktare utan tak för att skyddas mot gangstrar. Carsten Rasmussen i True Blues styrelse tycker inte heller att det är någon kanonlösning men är villig att acceptera den om den blir permanent. - Vi har alltid fått flytta runt på Vångavallen och bara vi får en plats som är vår från år till år så är det nästan skit samma, säger han. På kortsidan finns då plats för ytterligare en läktare och ett aktuellt alternativ är att hyra in en portabel variant med kapacitet för 4 000 åskådare. Det skulle innebära att Vångavallen plötsligt tog in 10 500. Men problemet är, som vanligt, pengar. Läktaren kostar mellan 140 000 och 250 000 kronor plus frakt för en match, beroende på uthyrare, och uppåt 900 000 plus frakt för en hel säsong att hyra. Vem som ska betala det eventuella kalaset återstår att se. - Vi får sätta oss ner med TFF och diskutera. Vi har inte tagit ställning för eller emot ännu, säger Göran Ling, fritidschef på kommunen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons