Annons

Vänersborg vann junior-SM ... vände efter 7– 10 hemma och vann nu med 14– 0!

Juniorerna i Pingvin hade bäddat väl för sig i JSM-finalen – efter att ha gjort 10– 7 i Vänersborg för 14 dagar sedan. Returen i går på Pilevallen blev dock till en stor bedrövelse och Vänersborg var bäst i nästan allt.
Sport • Publicerad 28 oktober 2007
Linus Olsson tillhörde de bättre i Pingvin, när trelleborgarna missade JSM-guldet till Vänersborg. Här blir Linus upphunnen i jakten på ett försök. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Linus Olsson tillhörde de bättre i Pingvin, när trelleborgarna missade JSM-guldet till Vänersborg. Här blir Linus upphunnen i jakten på ett försök. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 
Rugbyglädje – och sorg. Hela Vänersborgslaget jublar efter JSM-guldet, medan Pingvins Alexander Andersson deppar med gråten i halsen.
Rugbyglädje – och sorg. Hela Vänersborgslaget jublar efter JSM-guldet, medan Pingvins Alexander Andersson deppar med gråten i halsen.Foto: 

I bortamatchen tog Vänersborg ledningen med 7– 0, innan Pingvinspelarna vaknade till. I går stod det 14– 0 till Vänersborg i pausen och det fanns väl en och annan som hoppades på en ny Pingvinvändning.

Nu blev det inte alls så utan Vänersborg bevakade enkelt ledningen och i stort var hemmaspelarna chanslösa.

Annons

– Vänersborg har ju en helt annan organisation i sitt spel och vinner helt rättvist.

Så lät det från läktarhåll under matchen och efter matchen lät det så här från Tapani Ståhl:

– Vänersborg är mycket bättre i dag och det är inget att säga om deras seger.

Två försök låg till grunden för de 14– 0 Vänersborg fixade och till dessa ska läggas ett par grova missar på straffsparkar i andra halvlek.

Närmast ett försök för Pingvin var Linus Olsson, när han i slutminuterna var väldigt nära vid ena hörnflaggan. Britt Ahlström – som agerade linjedomare – visade helt rätt, när hon vinkade av Linus.

– Jo, det var rätt. I dag drog Vänersborg också rättvist det längsta strået och vi spelar helt enkelt inte bra, menar Linus direkt efter slutsignalen. Linus tillhörde de bättre bland förlorarna och detsamma gäller Hampus Wetterstrand. Hampus har endast spelat fem matcher med Pingvin och dessförinnan gällde ishockey för hans del:

– Det är roligt med rugby och det handlar verkligen om att ta och ge, säger Hampus – som efter en stor kämpainsats verkar ganska medtagen efter matchen.

Efter matchen var också stämningen god lagen emellan men så verkade det inte med knappa kvarten kvar. Då var nog gemene man bland storpubliken på väg att tvivla beträffande rugby som gentlemannasporten och först åkte Pingvins Jesper Rosvall ut. Minuterna senare åkte även Vänersborgs Victor Carlsson ut.

Lite tramsigt bråkigt för någon kort sekund var det men det gick alltså snart över och slutet blev som alltid på en rugbyplan – sportsligt gemytlig!

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons