Annons

Vändningen kom med Brobeck i båset

Ralf Carlsson var utbytt mot Leif Brobeck. Och med ny tränare i båset blev Vikings ett vinnande lag. 3– 2-segern mot Kalmar var just vad ett lag med stukat självförtroende behövde.
Sport • Publicerad 30 november 2006
20-årige forwarden Jimmy Olausson vänder bort sin motspelare och visade vägen till första segern i division två- hockeyn. Olausson gjorde matchens första mål vid 3– 2-segern. Vikingsforwarden har gjort åtta av lagets 23 mål så här långt.BILD: Claes Nyberg
20-årige forwarden Jimmy Olausson vänder bort sin motspelare och visade vägen till första segern i division två- hockeyn. Olausson gjorde matchens första mål vid 3– 2-segern. Vikingsforwarden har gjort åtta av lagets 23 mål så här långt.BILD: Claes NybergFoto: 

Men någon Brobeck-effekt vill nye tränaren inte tala om.

– Det är grabbarna som kämpat sig till det, de är verkligen värda det här, sa Leif Brobeck efter sin livs första match som A-lagstränare. Det dröjde till den elfte omgången i division två-hockeyn innan Vikings blev ett vinnade lag.

Annons

Segern var "nödvändig" i bottenstriden. Nu har Vikings och Kalmar båda fyra poäng medan närmaste lag ovanför kvalstrecket är två poäng före.

– Det här var på tiden, pustade målvakten Martin Svensson.

Utan "Poggens" målvaktsspel hade det aldrig blivit någon tvåpoängare i går heller.

Som vanligt hade han mängder att göra. Grymma sidledsförflyttningar och stabilt spel gäckade motståndarna. Men i tredje perioden fick gästerna hål. 2– 0 blev 2– 2 inom loppet av tre minuter och 15 sekunder.

– Andra målet skulle jag tagit, det gick mellan benen, konstaterade "Poggen".

Men hemmalaget hade mer att komma med.

– Alla jobbar för varandra i dag. Hade det varit som innan så hade vi lagt oss ned att dö efter 2– 2, menade forwardssnidaren Jimmy Olausson som i går gjorde sitt åttonde mål för säsongen. Olausson gjorde 1– 0 framspelad av Kalle Nilsson. Han hade lägen till fler mål. Med sin fina teknik och skridskoåkning är han en attraktion, om han är på rätt humör.

– Jag är en hetsporre. Jag hatar att förlora och mina tränare har alltid varit på mig om mitt tålamod, förklarade han.

Men i går var det inget fel på humöret, varken under eller efter matchen.

Det blev Pontus Mårtensson som satte den avgörande 3– 2-pucken, med knappt tio minuter kvar.

Annons

– Det kom en retur, pucken studsar lite, jag drar en spelare och skjuter in den på plockhandssidan någonstans.

Målet gav seger och segern ger arbetsro.

– Det känns som om vi varit inne i en lång negativ slentrian som började redan i somras, sa Pontus Mårtensson. Som sig bör tändes raketen i omklädningsrummet efteråt. Vikingsspelarnas särskilda segerritual kändes inte helt bekant hos flera spelare.

– Det var ju länge sedan. Ända sedan Helsingborg hemma i mars, mindes Pontus Mårtensson.

Segern var inte det enda det surrades om i Södan i går. Ryktet om Tomas Sandströms och Marcus Thuressons eventuella ankomst togs emot med spänning bland spelarna.

– Det ska bli kul. Rutin behövs ju i det här laget, konstaterade Pontus Mårtensson.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons