Våldtäktsmisstänkt tillbaka på träning

I lördags släpptes han på fri fot i brist på bevis. På måndagen träffade den våldtäktsmisstänkte idrottsmannen från Trelleborg sina klubbkamrater igen. "Klubbkamraterna betyder mycket för mig nu", säger han.
Sport • Publicerad 24 november 2008

I torsdags greps han av polis framför ögonen på klubbkamraterna. Han var frihetsberövad i två dygn innan han släpptes fri efter häktningsförhandling i Lunds tingsrätt.

Men misstankarna mot idrottsutövaren står kvar och utredningen fortgår.

- Jag kan inte säga något, utredningen får ha sin gång, säger idrottsutövaren efter träningen.

Hur mår du?

- Jag håller fortfarande på att återhämta mig, jag är fortfarande i chock efter vad som hänt, jag försöker fortfarande smälta det. Jag har aldrig blivit gripen av polis tidigare.

- Men det känns bra att träffa mina klubbkamrater. Det känns bra att vara tillbaka hos klubbkamraterna, att kunna prata med dem, skoja med dem, det får mig att tänka på något annat. Samtidigt är det jobbigt att inte kunna berätta något, de undrar ju också.

Hur kändes det att bli gripen framför klubbkamraterna?

- Konstigt, de sa ingenting, lagkamraterna blev också chockade. De borde ha gjort det på något annat sätt.

Vad händer nu?

- Jag fortsätter att träna, fortsätter att gå till jobbet, sen får vi se. Utredningen får ha sin gång, de får komma fram till vad som är sant.

Från klubbens sida säger man att man ska stötta idrottsmannen.

- Han har varit länge hos oss, vi har ett moraliskt ansvar att stötta honom om han behöver hjälp, säger en ledare till TA-sporten.

- Det här är djupt olyckligt. Det är första gången något sånt här händer i vår förening.

TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.