Annons

Våldsrisk förändrar slutspurten för TFF

Problemet med stökiga supportrar påverkar även TFF. Istället för att avsluta allsvenskan mot Halmstads BK och Djurgården blir det istället Mjällby och Elfsborg i de sista två omgångarna.
Sport • Publicerad 28 maj 2011

Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté beslutade på fredagen att byta plats på de två sista omgångarna i allsvenskan med omgång 23 och 24. Detta eftersom polisen haft önskemål att inte låta Helsingborgs och Malmös supportrar mötas i Göteborg i sista omgången.

Enligt det ursprungliga spelschemat skulle IFK Göteborg möta Malmö FF och Häcken spela mot Helsingborg i sista omgången. Beskedet kommer bara dagar efter tisdagens läktarskandal i Malmö.

Annons

– Alla klubbarna var med på det här. Risken att 30 000 fans är i Göteborg samma dag är alldeles för riskabelt, säger TFF:s assisterande tränare Alf Westerberg som har full förståelse för beslutet.

TFF skulle egentligen avslutat årets allsvenska med att möta Halmstads BK på Vångavallen i den näst sista omgången och mött Djurgården på bortaplan i den sista omgången. Efter beslutet från fotbollsförbundet får nu TFF istället möta Mjällby hemma i den näst sista omgången och avsluta på Borås arena mot Elfsborg.

– Det är svårt att värdera på förhand vad det innebär. Elfsborg borta är alltid en tuff uppgift men det kan också finnas ett läge där det är tacksamt att möta dem, men det finns hela skalan för vad det kan innebära och till slut ska vi möta alla, säger Alf Westerberg.

Flytten av omgångarna innebär konkret att omgång 23 byter plats med omgång 29 och omgång 24 med omgång 30.

Björn Gustavsson
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons