Annons

Vadskador oroar IFK i jakten på slutspel

Mirko Stojanovic har ont i vaden. Hans Peter Motzfeldt-Kyed likaså. Båda IFK:s högernior är osäkra kort inför helgens viktiga match mot Heim. Alla trelleborgstummar hålls för att åtminstone en ska tillfriskna.
Sport • Publicerad 21 februari 2007

Grönländske Motzfeldt har gått skadad sedan VM i Tyskland för en månad sedan.

– Det går framåt, men jag kan inte springa hundra procent, sa HP under gårdagens träning.

Annons

Efter elitserieuppehållet i januari har IFK spelat med Mirko Stojanovic som ensam högernia.

Men mot Guif i söndags var olyckan framme när Mirko ådrog sig en spricka i högervaden. – Jag skulle springa hem när det högg till. Det var bara att gå och sätta sig, berättade Mirko som även deltog i träningen i går, dock utan att kunna gå för fullt.

– Jag ska förhoppningsvis återhämta mig till fredag, då bestämmer vi om jag kan vara med eller inte. Nu har jag ont när jag går på främre delen av foten.

Under veckan är det bland annat simning och cykling som gäller. – Det var inte så illa som vi först befarade, och så har vi ju ett litet hopp om H-P också, kommenterar IFK:s sportchef Patric Sandblom.

Utan Mirko Stojanovic tappar IFK ett tungt skyttehot på nio meter.

– Men vi ska också komma ihåg att han är en riktigt bra försvarsspelare, och som sådan är det förstås ett stort avbräck om han inte kan spela, påpekar Patric Sandblom.

HP Motzfeldt utesluter inte en comeback på söndag. Han räknar definitivt med att vara tillbaka innan säsongen är över.

– Jag vill inte ge någon prognos, man är ju inte ung längre. Men det kommer ju ett slutspel också... Fyra omgångar återstår.

– De två närmaste matcherna blir helt avgörande, fastslår sportchefen Patric Sandblom.

Efter Heim borta och Alingsås hemma står det klart om det blir kvalstrecksångest eller slutspelshopp för IFK under slutomgångarna.

Annons

En frisk Mirko och en frisk HP ökar förstås chanserna för det sistnämnda.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons