Annons

Utvisningar knäckte Tif

Topplaget Västervik blev för tuffa för Tif Vikings i söndagkvällens möte. Trelleborgarna höll jämna steg med hemmalaget i två perioder men föll på utvisningar i tredje. "Domaren tappade matchen", säger Tif-tränaren Fredrik Hallberg.
Sport • Publicerad 19 februari 2006

Söndagens resa i österled till Västervik blev inte minnesvärd för Trelleborgs vikingar. Tabelltvåan Västervik visade sig vara numret för stora och kunde knäcka gästerna i tredje perioden och vinna med 5-2 (1-0, 2-1, 2-1). Tif-tränaren Fredrik Hallberg kunde dock inte riktigt hålla med om att Vikings blev akterseglade.

- Vi var inställda på en tuff match men jag tycker att det blev jämnt och tätt, säger han. Västervik är ett stabilt lag med bra försvarsspel. De har ju legat etta i stort sett hela säsongen. Tycker ändå att vi dominerade, i alla fall så länge vi fick spela fem mot fem. Möjligen hade Västervik lite hetare målvaktsspel än oss. Tif höll åtminstone spelmässigt jämna steg fram till tredje perioden och var stora delar av matchen det bättre laget. Gästerna vann skotten stort, men den här kvällen fanns inte de berömda marginalerna på lagets sida.

Annons

Vikings mål gjordes av Mikael Nordh och skytteligans toppman André Sandberg, som nu är uppe i 23 fullträffar.

- De båda var bra, men jag tycker att hela laget skötte sig, säger Hallberg.

Fredrik Hallberg vände i stället sin vrede mot domarna.

- Det blev en del utvisningar i slutet när domaren tappade matchen. Han ville väl hem och se på OS.

OS gällde efter matchen även för Vikings.

- Vi ska titta på Sverige-USA i bussen på väg hem, säger Fredrik Hallberg. Grabbarna vet inte hur matchen slutade (2-1).

Förlusten mot Västervik var nu inte så viktig. Tif slåss visserligen om att bli topp-tre för att få en tredje och avgörande hemmamatch i det stundande kvalet, men det viktigaste är trots allt den redan säkrade play off-platsen.

Pauli Korhonen

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons