Annons

Utmärkt inledning för IFK i pojk– SM

IFK:s duktiga P90-lag är under veckoslutet i Eskilstuna, där pojk-SM avgörs. I går inleddes gruppspelet och IFK mötte Heid.
Sport • Publicerad 17 mars 2007

– Vilken dramatik! Först leder vi i halvtid med 13– 11 men med fem och en halv minut kvar ligger vi under med 17– 23. Vår spurt är dock helt suverän och den vann vi med 8– 1 och till sist alltså med 25– 24. Sista målet kom på straff med fem sekunder kvar, meddelar Alex Nilsson.

Alex är en av ledarna bakom de duktiga IFK-pojkarna. IFK kom med bästa laget vilket bland annat innebär att elitseriemeriterade Andreas Nilsson fanns med. Andreas har dock matchats tufft senaste tiden och i går var han som bäst först i de viktiga slutminuterna. Bäste målskytt blev Sebastian Karlsson– som stod för sju fina mål.

Annons

I dag spelar IFK först mot Guif klockan 13.30 och sedan mot det andra Eskilstunalaget, Eskil, klockan 19.30. IFK och Eskil klingar ljuv handbollsmusik och det var i Eskilstuna mot just Eskil som IFK fixade elitserieplatsen i våras.

– Blir vi sämst tvåa i gruppen går vi vidare till SM-semifinal, där vi får möta ett av lagen i andra gruppen. Den spelas också här i Eskilstuna – men i en annan hall och består av Hammarby, Tyrold, Skånela och Sävehof, avrundar Alex Nilsson.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons