Annons

Utbuad vikarie längtar efter seger

Han har en av de mest utmanande uppgifterna i TFF. Som ersättare till lagkaptenen Dennis Melander är det svårt att ta en ordinarie plats. Men Johan Nilsson Guiomar går mot en ny vår.
Sport • Publicerad 13 april 2012
Startspelare. Johan Nilsson Guiomar har ersatt skadade lagkaptenen Dennis Melander som högerback i TFF.
Startspelare. Johan Nilsson Guiomar har ersatt skadade lagkaptenen Dennis Melander som högerback i TFF.Foto: 

– Det är svårt att konkurrera med Melander. Han är lagkapten och varit i klubben hela karriären. Det är en av de värsta att konkurrera med. Men han har varit skadad en del och jag vill visa mitt kunnande.

Johan Nilsson Guiomar är inne på sin tredje säsong i klubben, de första två spelade han 19 matcher från start. Han säger att det varit svårare än han trott att ta en ordinarie plats.

Annons

– Jag kom från norska motsvarigheten till superettan (i Kongsvinger) till allsvenskan och ett lag med hård konkurrens. Förra våren kom jag in i det och fick spela, det gick bra både för mig och hela laget.

Meniskskadan kom i fel läge för ytterbacken. När han var tillbaka och var tillgänglig fick han stå utanför.

– Det var ett helt annat lag på hösten med massor av dåligt självförtroende. Därför är det skönt att få starta om. Vi har en ny spelstil och den förändringen har gett oss energi, säger Nilsson Guiomar.

Nya spelmodellen innebär ökade krav på 27-åringen.

– Vi har blivit av med ett av de enklaste uppspelsalternativen, passet till yttermittfältaren framför. Nu får man vänta tills innermittfältaren har löpt ut på kanten. Men det är kul med större krav och mer yta att spela på.

Nu när Dennis Melander är skadad kommer Johan Nilsson Guiomar att få speltid. Tränaren Alf Westerberg litar på ersättaren.

– Jag börjar känna igen den gamle Johan. Han är stark och frejdig och närmar sig en riktigt hög nivå.

I premiären mot Ängelholm lämnade Nilsson Guiomar planen efter en blandad insats. Bland annat buades han ut efter att enkelt ha tappat bollen till en motståndare.

– Jag vete fan vad jag höll på med. Jag skulle dribbla och så gav jag bort bollen. Hela Vångavallen buade. Det var under en period där vi hade spelat dåligt och det där var väl droppen som fick bägaren att rinna över. Jag hade också buat om jag suttit på läktaren, säger Nilsson Guiomar uppriktigt.

Han lät sig inte nedslås. Istället spelade han upp sig och hade några farliga inlägg i slutforceringen.

Annons

– Det gäller att skaka av sig det där. Nästa gång jublar de när jag lyckas med ett målgivande inlägg. Det är de gångerna jag får räkna.

Hur ser du på premiären?

– Vi kan inte få godkänt eftersom vi gav bort matchen på det sätt som vi gjorde. Planen var så bra, vi tog ledningen och borde ha avgjort matchen.

I kvällens match mot Öster finns det möjlighet att ta revansch. För Johan Nilsson Guiomars del handlar det om ett kompismöte. Förre TFF-spelaren Andreas Wihlborg huserar till vänster på Östers mittfält.

– Det ska bli kul att möta honom, vi har ju mötts en del på träning. Jag kan honom väl, å andra sidan kan han mig.

Vad är Wihlborg bra på?

– Han är duktig med båda fötterna, är löpstark. Däremot kan han vara skakig i positionsspelet och man ska nog agera lite offensivt mot honom. Dessutom är han en känslospelare. Lyckas han i början kan han bli farlig, men får han en dålig start kan han hänga med huvudet.

Hur viktig är matchen?

– Den är väldigt viktig. Det hade varit skönt med en seger. Vi möter ett tippat topplag och det är mycket värt att ta poäng, men framför allt är det viktigt att få känna känslan av att vinna.

INTERNAL INTERNAL
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons