Annons

Upplagt för grönvit dag i Trelleborg

Söndagen den 21 oktober kan bli en tvekamp på två planer mellan Trelleborg och Hammarby: fotboll på Vångavallen och elitseriehandboll i Södan. För närvarande ligger bollen hos IFK Handboll.
Sport • Publicerad 20 juni 2007

– Spontant låter det väldigt intressant med någon form av samarrangemang, både sportsligt och publikt, säger IFK:s sportchef Patric Sandblom.

Söndagen den 21 oktober ska TFF möta Hammarby hemma i den 25:e och näst sista allsvenska omgången i fotboll.

Annons

Samma dag ska IFK Trelleborg möta Hammarby på bortaplan i elitserien i handboll. Men en bortamatch kan bli till en hemmamatch om klubbarna själva vill och förbundet säger ja. I så fall kommer lagen i stället att mötas i Stockholm under vårsäsongen. – Jag har redan fått en förfrågan från Trelleborg och för oss spelar det ingen roll. Kan man skapa lite drag kring handbollen så kör till, säger Stefan Garpås, sportchef i Hammarby Handboll.

Ralf Lundberg, tävlingschef på Svenska Handbollförbundet ser heller inga problem.

– Om föreningarna är överens lägger vi inga hinder i vägen. Det här skulle vara en kul grej, säger Ralf Lundberg.

Finns det någon tidsmässig deadline för att ändra i spelprogrammet?

– Vi skulle helst ha det klart innan vi tillsätter domare i slutet av juli. Men kommer man överens om ett matchbyte i augusti eller september säger vi också ja. Ralf Lundberg flaggar för att det kan bli flera ändringar i handbollens spelprogram framöver. Bland annat ska Hammarby spela i Champions League till hösten.

Inget Champions League-spel kommer dock att äga rum helgen den 20– 21 oktober.

Ett samarrangemang mellan handboll och fotboll skedde i september 2003 i Malmö. Den gången spelades först elitseriehandboll i Baltiska hallen mellan IFK Malmö och Djurgården innan Malmö FF mötte Djurgården i fotboll på Stadion.

– Jag var själv på Malmö Stadion den gången och träffade flera som varit på handboll tidigare, minns Patric Sandblom.

– Det här skulle vara roligt för hela stan. Vi får väl hjälpa fotbollen att få lite folk, säger han med ett skratt. IFK:s sportchef ser gärna ett samarrangemang med TFF söndagen den 21 oktober, men vill avvakta att gå vidare innan frågan diskuterats i klubbens styrelse.

Från TFF:s sida är man positiv till ett samarbete med IFK.

Annons

– Jättetrevligt. Allt som mynnar ut i ökad publiktillströmning är positivt för idrotten, säger Barbro Bengtsson, marknadsansvarig i TFF.

– Samtidigt gäller det att vi verkligen gör något av det. Att bara ha matcherna på samma dag räcker inte för att folk ska komma. Vi måste skapa en arbetsgrupp och utarbeta ett koncept. Kommunen borde ju också ha intresse av att vara med i det här.

Trelleborg är en av sju städer i landet som har lag i högsta serien i både handboll och fotboll.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons