Annons

Ungt Vikings har kvalserien i sikte

A-lagets säsong är i praktiken över. J18-gänget står däremot mitt i härligheten. Tif Vikings juniorer jagar en plats i division ett. Med frustande offensivlusta och bett i skridskoåkningen besegrades Åstorp med 9–0. Redan i kväll väntar nästa kvalsteg.
Sport • Publicerad 29 februari 2008
Allroundspelare Tif Vikings Fredrik Troberg, till höger, spelar back i juniorlaget men har varit forward när han hoppat in i A-laget. Tempot och intensiteten i gårdagens juniormatch var väl så bra som i vissa division tre-matcher. BILD: Tomas Nyberg
Allroundspelare Tif Vikings Fredrik Troberg, till höger, spelar back i juniorlaget men har varit forward när han hoppat in i A-laget. Tempot och intensiteten i gårdagens juniormatch var väl så bra som i vissa division tre-matcher. BILD: Tomas NybergFoto: 

Segerjublet hade knappt hunnit lägga sig förrän tränaren Conny Johansson skickade ut sina spelare på en joggingrunda. Allt för att undvika sega ben när Jonstorp kommer till Söderslättshallen i kväll. Seger där också och det blir spel i kvalserien.

– Går vi upp i division ett måste det till förstärkningar. Att spela där skulle vara en bra språngbräda för spelarna som kan bli stommen i ett framtida A-lag, säger tränaren Conny Johansson.

Annons

Backen Fredrik Troberg har redan känt på A-lagsspel. I går gjorde han 6–0-målet för ett Vikings som var helt överlägset.

2–0 efter en period blev 8–0 efter två perioder.

– Vi spelar bra hockey, är vältränade och har kul tillsammans, säger Fredrik Troberg, nöjd men en gnutta störd över missat mål i slutsekunderna.

– Det var helt öppet mål. Jag skulle satt tian, säger han. Nu blev det i stället Timothy Wihlborg som fick göra sista målet efter en snygg uppåkning.

Alla är inställda på en hårdare batalj i kväll.

– Jonstorp har alltid spelat fysiskt. Vi släppte mittzonen lite när vi blev så överlägsna. Det är en synd vi inte får göra mot Jonstorp, menar tränaren Conny Johansson.

Oavsett utgång i kväll är Vikings J18-lag redan en vinnare den här säsongen. En serieseger i division två kan vara gott nog. Kryddat med ett framgångsrikt kval smakar den ännu bättre.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons