Annons

Ungt IFK startade försäsongen i Södan

Tre spelare på planen med rutin från spel med IFK Trelleborg från förra året. I övrigt nytt på lagets första försäsongsträning. "Det ser ungt ut", sa en nyopererad Kim Johansson på läkaren.
Sport • Publicerad 20 maj 2008
Tränaren Thomas Franzén, till höger, samtalar med Anders Jönsson och målvakten Joachim Christensen när IFK på måndagen körde sitt första träningspass med sikte på 2008/2009. Bild: Niclas Sörensen
Tränaren Thomas Franzén, till höger, samtalar med Anders Jönsson och målvakten Joachim Christensen när IFK på måndagen körde sitt första träningspass med sikte på 2008/2009. Bild: Niclas SörensenFoto: 

Andreas Nilsson körde styrketräning och Denis Bahtijarevic hade fått ledigt. Kim Johanssons plats på läktaren förklarades med en meniskoperation i fredags. Sjöbokillen hoppas vara i träningsdugligt skick om tre veckor.

Trots allt - med två nya tränare, ett nyförvärv och en hop spelsugna provspelare och juniorer andades IFK Trelleborgs första försäsongsträning optimism.

Annons

- Han är väldigt tydlig och vet vad han vill ha. Det är precis vad ett ungt gäng behöver, sa Andreas Bamberg om nye tränaren Thomas Franzén efter träningspasset. Anfallsövningar stod på schemat, strukturerat upplagt och anfört av elitserierutinerade Bamberg, 24 år, nyförvärvet Marcus Litborn, 27 och Kenny Ekman 20. I målet Joachim Christensen, 21. I övrigt okända ansikten för elitseriepubliken.

- Vi skulle behöva ha några fler juniorer på träningarna, sa nye tränaren Thomas Franzén till IFK-ordförande Lars Åberg på läktaren när Kenny Ekman sträckte sig i vaden.

- Hur många? Fyra?

- Nej, två räcker, svarade Thomas Franzén.

90 minuter i Söderslättshallen gav inte mycket till besked för en nyanländ tränare.

- Alla är reserverade. Många har inte spelat handboll på en månad. Och de nya spelarna vill inte gå in och ta för sig direkt. Fram till sista juni kommer laget att köra nio pass i veckan.

- Det är nog lika många pass som förra året, fast längre och med mer handboll, sa Andreas Bamberg medan han tänjde ut höfterna.

- Förhoppningsvis är man lättränad. Jag har några försäsonger bakom mig.

Nye andretränaren Dragan Brljevic stod mest vid sidlinjen och blåste i pipan. I dag kommer han att stå mer i fokus. Försvarsspelet är hans specialitet. Efter anfallspasset var Brljevic försiktigt positiv.

- Vi saknar fortfarande mycket folk. Det kommer att bli mycket jobb. Men vissa visar tendens att hålla i elitserien. Med Kim (Johansson) och Andreas Nilsson tillbaka kommer det att bli mer kvalitet, sa Dragan.

Annons

Thomas Franzén kunde inte svara på hur IFK ska spela nästa säsong. Först måste laget trimmas in. Metodiskt.

- Det gäller att vi hittar en modell och det behöver inte bara vara nytt. Spelarna måste säga vad de tycker har fungerat bra tidigare.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons