Annons

Ungersk mästare redo för mer

I helgen blev Andreas Nilsson ungersk mästare. Kommande helg är han ute efter den största klubblagstiteln av dem alla - Champions League.– Det är slutet på säsongen och man är sliten i kroppen, men man har det största framför sig, säger trelleborgaren.
Handboll • Publicerad 24 maj 2016

Ungerska Veszprem säkrade i helgen sitt 24:e ligamästerskap. Linjespelaren Andreas Nilsson var med och vann titeln för andra gången. 26–26 borta mot Pick Szeged var precis vad som behövdes.

Under säsongen har Veszprem vunnit ungerska mästerskapen, SEHA-ligan, med lag från östra Europa, ungerska cupen och ungerska superupen.

Annons

En femte titel skulle övertrumfa de fyra andra. Veszprem har sin vana trogen tagit sig till Final Four i Laxness Arena i Köln som avgörs kommande helg.

– Det går inte att jämför med ett OS, men hela atmosfären är fantastisk. Det är det här som är vårt stora mål, säger Andreas Nilsson.

Vad är lagets styrka?

– Vi spelar lite annorlunda. Får vi till vårt anfallsspel är svårstoppade. Vi har många individuellt skickliga spelare. Sedan behöver vi ha bra målvakt över de här två dagarna, det är oftast målvakterna som avgör, säger Andreas Nilsson.

För Nilssons lag väntar Niclas Ekbergs Kiel i semifinal. I den andra semifinalen möts polska Kielce och Paris SG.

Andreas Nilsson vann Champions League med Hamburger SV 2013 och var i final med Veszprem 2015.

– Förra året orkade vi inte hänga med Barcelona, de var klart bättre än oss, säger Nilsson om förra årets final.

Laget åker till Köln på torsdag morgon. Semifinalerna spelas på lördag och final och bronsmatch dagen därpå.

– Alla är redo inför helgen, säger Andreas Nilsson, trelleborgaren som har kontrakt med Veszprem fram till 2019.

Björn Gustavsson

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons