Annons

Ungdomligt Vikings har gått på is

Trots att sommarvärmen återvänt är det ändå höst och vinter i luften. I alla fall i Söderslättshallen. Nu har Tif Vikings börjat träna på is igen. Och det är ett ungdomligt A-lag som ska försöka ta upp Vikings i år.
Ishockey • Publicerad 23 augusti 2018
Tif Vikings har ett ungt egenfostrat lag denna säsong.
Tif Vikings har ett ungt egenfostrat lag denna säsong.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Pucken har släppts ner. En lång sommarträning är slut, i alla fall på mark. Nu är det bara is som gäller för stadens ishockeylag.

– Kul att få gå på is. Det är alltid lite segt med sommarträningen, även om den såklart är viktig, säger Tif Vikings nye tränare Matti Pauna.

Annons

Laget har tränat under den nye tränaren sedan sista veckan i april, med ett uppehåll på fyra veckor efter midsommar.

Under sommaren har spelarna fått ägna sig åt löpning, innebandy och styrketräning.

Men nu blir det bara träning med skridsko under fötterna.

Och det är ett ungdomligt A-lag Tif Vikings ställer på benen i år.

Nästan halva truppen består nu av J20-spelare.

– Vi har sagt att juniorerna ska få chansen i år. Det är helt rätt väg för oss att gå. Jag har en positiv känsla utifrån det jag sett på de första två träningarna, säger Matti Pauna.

– Sedan måste de såklart prestera när det blir matcher. Vi spelar inte några bara för att de är unga, kvalité går före ålder, fortsätter tränaren.

Rutinerade spelare som Kalle Nilsson, Robin Mårtensson och Charlie Rubenson har slutat. Dessutom har Jimmi Oor och Gustav Sandgren gått till Limhamn.

Samtidigt har bara ett nyförvärv kommit in, 19-årige forwarden Calle Larsson. Den egna produkten har spelat med Norrköpingslaget Vita Hästen de senaste säsongerna, men är nu tillbaka i Tif.

– Klubbens mål är att etablera sig i division två om några år. Kan vi göra det med egna spelare är det positivt, säger Matti Pauna.

Annons

Truppen består av 20 utespelare och två målvakter. Matti Pauna är nöjd med bygget.

– Vi jagar inga fler spelare för tillfället. Sedan är det klart att det kan komma in någon spelare till om det dyker upp någon. Det är ju numera sällan man har samma trupp på slutet av säsongen som i början av den, säger den gamle landslagsspelaren.

Den 15 september spelar Vikings sin första träningsmatch, borta mot Lund. Även en match mot Åstorp har planerats in, hemma den 23 september. Pauna jagar fler träningsmatcher.

– Lund och Åstorp är ju division två lag och blir bra värdemätare för oss. Vi vill spela sex eller sju matcher innan serien drar i gång, säger Matti Pauna.

Spelschemat för seriespelet är ännu inte klart men preliminärt börjar division tre-spelet sista helgen i september.

Matti Pauna, som spelade i Tre Kronor på 1980-talet, är ny tränare för Tif Vikings.
Matti Pauna, som spelade i Tre Kronor på 1980-talet, är ny tränare för Tif Vikings.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons