Annons

Ungdomligt trendbrott

Traditionellt arrangerade BMK Drive den populära skynketävlingen under annandagen och det blev till en nästan ren ungdomstävling.
Sport • Publicerad 27 december 2009
Henrik Nilsson, till höger, vann finalen över Anton Lindberg i traditionella skynketävlingen arrangerad av BMK Drive under annandagen.
Henrik Nilsson, till höger, vann finalen över Anton Lindberg i traditionella skynketävlingen arrangerad av BMK Drive under annandagen.Foto: 

TRELLEBORG. De senaste åren har de gamla rävarna i Drive hållit sig framme och oftast också knipit titeln ”bäst i skynkebadminton”. I fjor vann Hans Hellman finalen över Jan Jacobsson och då visste inte Hans själv vilken gång i ordningen det handlade om. Året innan besegrades Hellman av Magnus Malmgren – som visserligen är en bra bit yngre än Hans som 50 plus men i år handlade det om ungdomar på bred front.

På övre halvan var det Henrik Nilsson som var den starkaste spelaren och han besegrade först Jörgen Lindskog i kvartsfinalen med 9–6. I semifinalen gick det lättare mot Emil Lindskog och här vann Henrik med 13–5.

Annons

På nedre halvan fanns Henrik Nilssons motsvarighet i Anton Lindberg. Anton representerade tidigare Drive men spelar nu för Lugi och på vägen till finalen vann Anton bland annat över lillebror Oskar i semifinalen med klara 17–7. Då hade Anton dessförinnan besegrat Jenny Sandberg i kvartsfinalen med 14–7.

Finalen blev välspelade men Henrik var den klart bäste och besegrade Anton med 11–3.

Parallellt med skynketävlingen arrangerades även en dubbeltävling men då utan skynke. Här vann Johan Andersson – tidigare känd som en av Pingvins stöttespelare i rugby – tillsammans med Andreas Lindberg.

– Trevligt som alltid och kul att ungdomarna tar för sig. Hans Hellman var upptagen med annat annars hade han säkert varit med och Magnus Malmgren var skadad. Sammanlagt ställde 21 spelare upp, informerar Lars Rahm.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons