Annons

Ungdomligt Skanör/F imponerade stort

Juniorerna drog in i TA-cupen under helgen och det lag man fäste sig lite extra vid var Skanör/Falsterbos. Då bör man beakta att laget innehöll tre spelare födda så sent som -93 och en född -92.
Sport • Publicerad 3 december 2007

– Det är extra roligt, när vi har så många killar som inte är äldre, menar "gamlingen" i gänget, Jonas Wramner, inför sista matchen mot TFF i går.

Jonas är själv född 1989 och är inte bara lagkapten utan tränare för de yngsta i laget. Han har också A-lagsmeriter och det bidrar ytterligare till hans ledarskap i gänget.

Annons

Målvakten Philip Persson – en av "93-orna" – visade fin speluppfattning och gjorde väl enda misstaget, när han tillät TFF-målvakten, Carl Wachtmeister, skjuta bollen i mål över hela planen.

Det innebar 1– 0 och även om Skanör sedan hängde med fint till och med 3– 3 vann TFF till sist med 6– 3.

TFF var också det klart bästa laget men i laget finns fyra "89-or". En av de piggaste var dock ende "92-an"; Max Westerberg.

Under lördagen gick Anderslöv och Höllviken vidare till slutspelet och även där fanns flera duktiga ungdomar. Det blev till sist jämnt mellan Anderslöv och Höllviken.

Den inbördes kampen slutade 3– 3 och Anderslöv blev gruppsegrare, där antalet gjorda mål avgjorde. I tabellen står det 12– 5 jämfört med 11– 4!

Boik-arna kan mycket väl överraska stort i slutspelet och vinna hela cupen. I laget finns nästan halva årets A-lag. Som vann division sex...

IFK– juniorerna brukar alltid tillhöra toppen och då och då också snuva TFF på TA-cupen men i år var det ganska bedrövligt.

– Det går inte att komma till en turnering och bara gå in och tro man ska vinna matcherna. Man måste, så klart, bjuda till, menar IFK:s A-lagslagledare, Lars-Olof Hansson.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons