Ungdomliga IFK pressade Lugi i genrepet

IFK-tränaren Denis Bahtijarevic sken som en sol efter genrepet mot Lugi i går och han har all anledning. Det ungdomliga IFK-laget imponerade och bjöd verkligen upp till kamp. Till sist kunde Lugi dra ifrån och vinna med 28–26 (14–15).
Sport • Publicerad 12 september 2009
Kenny Ekman gjorde en kanonmatch i genrepet mot Lugi och blev matchens bäste målskytt tillsammans med Daniel Bygdemark med sju mål. Lugi vann med 28–26.Foto:

LUND.

– Jag tycker alla i laget gör en kanoninsats och vi spelar riktigt, riktigt bra både i anfall och försvar.

Så inleder Denis efteråt och han har all anledning att vara nöjd och oavsett betydelsen; IFK var lika ofta i ledningen som Lugi och borde nog vunnit – om man hade utnyttjat chanserna i mitten av andra halvlek. Lugitränaren och förre IFK-aren, Johan Zanotti, var inne på samma linje:

– Ja, IFK borde nog punkterat matchen då och när man ledde och hade ett par klara chanser till fler mål och beträffande vårt spel, så gav matchen garanterat IFK mer än oss och jag tycker att vi endast spelade bra under fem-sex minuter i varje halvlek. När det gäller IFK imponeras jag över den disciplin Denis fått på de unga spelarna och det kan gå bra för dem.

Lugi kom med full styrka men Kim Ekdahl Du Rietz spelade endast i försvaret och beträffande förre IFK-aren, Kim Johansson, hade han otur. Två minuter in i andra halvlek vrickade Kim foten vid ett Lugimål och tvingades bryta men Zanotti var inte orolig beträffande Kim i elitseriepremiären.

– Nej, det ska nog mer till för att Kim ska missa en seriepremiär!

Kim Johansson såg annars pigg ut och kämpade som alltid – oavsett klubbdress – på linjen både bakåt och framåt och han kom också upp i två mål.

Bland IFK-arna imponerade en spelare mer än alla andra och det gäller Kenny Ekman. Kenny – som olyckligt fått två säsonger spolierade på grund av först en vadmuskelskada och sedan ett befarat hjärtfel – såg hur pigg ut som helst och kom upp i sju fina mål.

– Kenny gör sin i särklass bästa match sedan han kom till IFK och han var jätteduktig. Kenny blir också bara bättre och bättre, menar Denis Bahtijarevic.

En spelare som inte kom långt efter Kenny var Daniel Bygdemark och även han ser ut att gå mot en riktigt fin säsong. Mot Lugi tangerade han Kennys målskörd och om nu Kenny gjorde sina mål på fina hoppskott, så kom samtliga Daniels sju från linjen, där han gav Lugiförsvaret fullt upp att göra.

I övrigt stort plus för Filip Bengtsson som playmaker, de båda målvakterna Gogo Jancevski och nye Flamur Gerbeshi, från Hästö samt lika nye Adi Jasarevic, från Anderstorp. Men egentligen spelade samtliga IFK-are nästan på topp och riktigt kul att se ungdomar som Max Johansson, Jakob Anderberg samt Jack Almgren ta för sig ordentligt. Och det handlade ju dock om ett tufft elitseriemotstånd! Max gjorde dessutom två riktigt fina mål och Jacob ett.

IFK Inleder mot Hallby hemma på onsdag och smålänningarna var på plats för att videofilma och på frågan, om han tror att man i Hallby kommer att bli oroade av vad man sett av IFK i Lund, säger Denis Bahtijarevic så här:

– Låt dem filma – det finns inga hemligheter i handboll!

På läktaren satt ytterligare två ex-IFK:are och det var Daniel Lindqvist och Andreas Bamberg, numera i H43. Båda lite lätt skadade så här veckorna före elitseriepremiären, Daniel i ena höften och Bamberg i ena knäet men båda tror sig vara spelklara till premiären. Lugi inleder hemma mot Lindesberg och H43 borta mot Skövde.