Unga trelleborgare i linjeduell

Jens Eriksson, 21, och Andreas Nilsson, 17, är två av Trelleborgshandbollens största talanger. I går möttes de för första gången i en intern linjekamp i elitserien. Som väntat var det Erikssons Hammarby som vann över Nilssons IFK. Och Stavstenssonen fick sista ordet när han spikade slutresultatet 26–34 (13–14).
Sport • Publicerad 7 februari 2008
Mittsexmötet Att två Trelleborgsfostrade spelare står på varsin sida i ett elitseriemöte hör sannerligen inte till vanligheterna. I går hände det när Andreas Nilssons IFK föll mot Jens Erikssons Hammarby.
Mittsexmötet Att två Trelleborgsfostrade spelare står på varsin sida i ett elitseriemöte hör sannerligen inte till vanligheterna. I går hände det när Andreas Nilssons IFK föll mot Jens Erikssons Hammarby.Foto: 

Stavstensfolk brukar inte göra sig hörda på IFK-matcher. I går var ett undantag. Jens Eriksson lämnade sin moderklubb i höstas och möttes av ett mäktigt jubel vid spelarpresentationen.

- Jättekul. Ett varmt mottagande. Det kändes som om halva släkten satt på läktaren, säger Jens Eriksson som på flera sätt blev påmind om att han befann sig på hemmaplan.

- Direkt när vi kom hit började lagkamraterna pika mig. Lagkamraterna jublade också lite extra när Jens Eriksson frispelades på linjen av Michael Apelgren och gjorde sitt första elitseriemål i Södan, 29.36 in i andra halvlek.

50 sekunder tidigare hade Andreas Nilsson gjort IFK:s sista mål i matchen, sitt tredje totalt.

- Vi spelar jämnt med dem i 45 minuter. Jag tycker vi gör en bra laginsats och vi är ganska nöjda trots allt, även om vi är nere nu, säger han. Andreas Nilsson och Jens Eriksson stötte ihop med varandra under matchens 15 första och matchens fem sista minuter.

- Han är duktig och väldigt svår att ta, säger Eriksson om Nilsson.

- Det här är den första stora matchen vi möts i, men vi känner inte varandra. Jens är ju fyra år äldre, påpekar Andreas Nilsson.

Som i sanningens namn föredrog att möta Jens Eriksson. I annat fall hade 17-åringen att stångas mot granitblocken Tobias Karlsson och Nicklas Grundsten i mittförsvaret.

- Man är ju ganska ny i elitserien, och så får man möta dem, det var tufft. Tuffare än vanligt.

IFK:s unge mittsexa fortsätter ändå att imponerade i elitseriekonkurrensen. Hans tre mål kunde ha blivit dubbelt så många. Ett avslut tog i stolpen och två gånger blev han avblåst för övertramp.

- Det gick så där. Jag är inte helt nöjd. Tycker inte jag fick tag i bollarna i dag.

Jens Eriksson är ännu färskare i elitseriens hetluft.

Det är tuff konkurrens hos svenska mästarna.

- Jag har ju Nicklas Grundsten framför mig, men det är väldigt utvecklande, man lär sig mycket av honom.

Jens Eriksson har fått smak för elitserien.

- Jag vill gärna stanna kvar i Hammarby efter säsongen, men än är inget klart. På onsdagskvällen åkte han tillbaka till Stockholm. Redan på fredag morgon drar han och Hammarby söderut igen. Då väntar bortamatch mot tyska Rhein-Neckar Löwen i Cupvinnarcupen.

För IFK fortsätter bottenstriden i elitserien.

- Jag vet inte om vi kommer att klara det, men vi ska verkligen ge allt vi har, säger Andreas Nilsson.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.