Annons

Unga spelare tog chansen

Skadeeländet fortsätter i TFF. Men här är i varje fall ett ljus i mörkret för Tom Prahl: vikarierande vänsterbacken Jonathan Asp imponerade i förlusten mot Djurgården.
 "Jag stängde till bakåt och fyllde på framåt", summerade 19-åringen.
Sport • Publicerad 13 april 2010

När Andreas Wihlborg fick lämna planen redan efter 15 minuter, fick TFF-lärlingen Jonathan Asp chansen på vänsterbacken. Och han tog den.
 Asp gör det riktigt bra i första halvlek och är ganska bra även i andra, sa Tom Prahl efter matchen.

– Jonathan Asp var inte förvånad över sin egen insats.
 Det kändes bra och jag har bra självförtroende. Jag tycker att jag hänger med riktigt bra, det handlar om att få chansen, sa han.

Annons

Och chansen lär han få även mot IFK Göteborg på torsdag. Förutom Wihlborgs skada tvingades även Joakim Nilsson kliva av banan och plötsligt vilar nu mycket ansvar på föreningens unga spelare. I matchen mot Djurgården ersatte Viktor Svensson Joakim Nilsson på ett bra sätt i den andra halvleken, och på vänsterkanten slet Zoran Jovanovic hårt.
 – Skönt att få chansen, men jag kan ännu bättre. Riktigt tung förlust, vi missar våra chanser och de sätter sina. Så enkelt är det, sammanfattade Zoran Jovanovic.

Trots förlusten var anfallaren Fredrik Jensen imponerad av sina yngre kollegor, Asp, Svensson och Jovanovic.

– Spelarna som ersätter gör det jävligt bra. Jag vet inte vad de skulle kunna ha gjort annorlunda, sa han.

Martin Strandberg
Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons