Annons

Unga Pingvinspelare fick chansen

Pingvin har fått en nytändning. Mycket tack vare den nya tränaren Rico van Wyk, men också med ett gäng ungdomar som är redo att ta för sig. I premiärmatchen mot Vänersborg, 58–10, fick tre av tonåringarna chansen från start.
Sport • Publicerad 18 april 2005
Jesper Rosvall, 16, var en av fyra tonåringar som fick mycket speltid mot Vänersborg. Här ses Jesper tillsammans med lagkamraten Ercan Aytuglu (till vänster). @08 Bildbyline:BILD: CLAES NYBERG
Jesper Rosvall, 16, var en av fyra tonåringar som fick mycket speltid mot Vänersborg. Här ses Jesper tillsammans med lagkamraten Ercan Aytuglu (till vänster). @08 Bildbyline:BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Jesper Rosvall, 16, Sebastian Andersson, 16, och Daniel Finnfors, 17. Den trion fick förtroendet från start i kedjan när Pingvin inledde seriespelet mot Vänersborg.

Förvånande kan tyckas, men spelarna hade det på känn.

Annons

– Det har känts bra på träningarna och i träningsmatchen mot Lugi förra helgen fungerade det bra, säger Daniel Finnfors som erkänner att det pirrade lite extra i magen.

– Det var nervöst i början.

Tränaren Rico van Wyk hade ordern klar, de skulle spela disciplinerat och inte käfta med domaren. Det klarade trion bra och även spelet fungerade även om positionsspelet kan bli bättre.

Efter att Pingvin tagit ledningen med 3–0 tappade laget initiativet och det var oroligt när Vänersborg vände till 3–7. Mark Stacey svarade för ett viktigt försök innan pausvila och ledning 10–7 till hemmalaget.

– Vi svarade för många misstag, analyserar Kim Nilsson, 18, som fick hoppa in i matchen.

– Vi hade för dålig kommunikation och förlorade våra egna inkast. Det får inte hända, menar Daniel Finnfors.

Efter paus ryckte Pingvin upp spelet betydligt och fick snabbt utdelning när de mer rutinerade i hemmalaget tog sitt ansvar.. Egentligen var det bara ett lag på banan i andra halvlek. Hemmalaget hade lekstuga trots kraftig motvind.

– En riktigt bra start på säsongen, säger Daniel Finnfors om storsegern.

Martin Falkenby

RUGBY TRELLEBORG
RUGBY TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons