Annons

Unga Pingviner lämnar kylan för heta landskamper

Sport • Publicerad 21 februari 2009
På landslagsuppdrag Jonathan Svensson och Erik Sjöbeck är Pingvins bidrag i U16- respektive U18-landslaget. Klubbkamraterna Simon Jarlsborg och Alex Andersson tvingades tacka nej på grund av sjukdom.Bild: Tomas Nyberg
På landslagsuppdrag Jonathan Svensson och Erik Sjöbeck är Pingvins bidrag i U16- respektive U18-landslaget. Klubbkamraterna Simon Jarlsborg och Alex Andersson tvingades tacka nej på grund av sjukdom.Bild: Tomas NybergFoto: 

Fyra spelare från Pingvin RC var uttagna. Två insjuknade kort före avresa vilket lämnade Jonathan Svensson, 14, och Erik Sjöbeck, 17, ensamma som klubbens representanter i U16- respektive U18-landslaget.

Ungdomslandslagen var på fredagen på blixtvisit på Pilevallen. De möttes av ett tjockt lager snö och att en av bussarna norrifrån var försenad satte också käppar i hjulet för den planerade träningen.

Annons

Spelarna fick åtminstone möjlighet att värma upp – med snöbollskrig.

Trelleborgarna Jonathan Svensson och Erik Sjöbeck höll sig dock undan. De var så illa tvungna när TA:s reporterteam gästade klubbhuset.

– Det är klart det är roligt att bli uttagen i landslaget. Det är väl två eller tre som är i min ålder, de andra är 16, säger Jonathan som fyller 15 i mars.

Jonathan spelar center och säger att han på sin position i kedjan måste fatta snabba beslut. Andra fördelar är att vara snabb, passningsskicklig och bra på att tackla. I helgen ska han och hans unga landslagskollegor till Hannover för match mot ett tyskt regionlag.

– Jag har hört att de ska vara lite större än oss så det gäller att vi spelar snabbt, säger Jonathan.

Även Erik Sjöbeck är en stor talang. Erik som huserar i andraledet har en bit kvar till pappa Pers nivå: elva SM-medaljer med Pingvin och bofast i landslaget under sin aktiva tid.

– Jag hoppas vinna ett första SM-guld med U17-laget i år, säger Erik.

Helt utan gyllene medaljer är nu inte Erik Sjöbeck. I helgen vann han DM i brottning.

– Jag har mycket nytta av brottningen i rugbyn. Den ger kondition, styrka och koordination. Sedan passar sporterna perfekt: en är sommaridrott och en är vinteridrott, säger Starkebrottaren.

Fast med de förutsättningarna som gällde på Pilevallen i går så kan man faktiskt undra.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons