Annons

Unga IFK-lirare laddade för SM

Förra året blev det finalförlust i slutsekunderna. I år ska IFK Trelleborgs unga handbollskillar kräva revansch i pojk-SM. Med fem spelare i Skånelaget och stark lagkänsla lever skrällchansen.
Sport • Publicerad 2 december 2005
Fem lirare i Skånelaget ska hjälpa IFK Trelleborgs P90-lag till nästa omgång i årets pojk-SM. I helgen tar Andreas Nilsson, Robin Carlström, Giorgio Jancevski, Erik Gunnarsson och Sebastian Carlsson emot Lundagård i Södan. Bild: Claes Nyberg
Fem lirare i Skånelaget ska hjälpa IFK Trelleborgs P90-lag till nästa omgång i årets pojk-SM. I helgen tar Andreas Nilsson, Robin Carlström, Giorgio Jancevski, Erik Gunnarsson och Sebastian Carlsson emot Lundagård i Södan. Bild: Claes NybergFoto: 

IFK Trelleborgs P90-lag laddar som bäst för tredje rundan av fem i årets pojk-SM.

Med start i dag tar laget i tur och ordning emot KFUM Lundagård, Redbergslid och Lidköpings HK hemma i Söderslättshallen.

Annons

Vinst eller andraplats - och IFK är i fjärde omgången.

Där allt kan hända.

– Absolut, säger Alex Nilsson, en av fyra tränare runt laget. Vi har ingen press på oss och kan verkligen överraska. Till fjärde omgången är jag ganska säker på att vi tar oss, sedan får vi se.

Pojk-SM spelas i fem omgångar. IFK vann alla matcher i första omgången och blev därmed direktkvalificerade till omgång tre.

Vinst i helgen ger dock inte en plats i femte och sista omgången. Fjärde rundan måste passeras ändå. Det råder försiktig optimism i IFK-lägret. Ingen kräver att laget ska nå ända fram redan i år.

P90-laget kommer att ställas mot motståndare som i många fall är födda 1989, nog så viktigt i en ålder då spelarna fortfarande växer.

– Vi har ju några ganska storväxta killar men alla är 15 år, och mot 16-åringar kan det skilja ett huvud i längd, säger Alex Nilsson. Många 89:or har redan känt på junior- och till och med seniorhandboll så vi räknar med att få mycket stryk i år. Om fysiken och erfarenheten kanske inte är på topp ännu finns det dock gott om kvalitet i laget. Killarna har spelat tillsammans sedan barnsben och känner varandra väl. Dessutom finns en stor handbollsmässig begåvningsreserv i laget.

– Fem av killarna har blivit uttagna till Skånelaget, berättar Alex. Egentligen skulle vi fått med ett par till, men Max Johansson föll bort och Jack Almgren blev bara reserv i år.

De fem som fick plats i Skånelaget 2005 blev i stället målvakten Giorgio Jancevski, vänstersexan Sebastian Carlsson, mittsexan Andreas Nilsson, vänsternian Robin Carlström och mittnian Erik Gunnarsson.

Alex Nilsson är dock noga med att påpeka att talangen är väl spridd över laget.

Annons

– Vi har en ruskigt sammansvetsad grupp där alla jobbar för varandra och har en skön jargong. Det är också viktigt för att lyckas.

– I fjol förlorade vi finalen med en boll mot Eskilsminne. I år är vi yngst. Men nästa år kommer vi att vara äldsta laget.

– Då ska det bli tredje gången gillt.

Pauli Korhonen

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons