Annons

Ung tränare tar över IFK

En ung tränare ska leda unga, hungriga handbollsdamer i division tre nästa säsong. På tisdagen skrev Skurupsbon Jimmy Nilsson på för två år med IFK Trelleborg.
Sport • Publicerad 14 maj 2008
Jimmy Nilsson. Bild: Ronney Lantz
Jimmy Nilsson. Bild: Ronney LantzFoto: 

- Jag ser positivt på det. Det finns en vilja att satsa uppåt från klubbens sida och det övertalade mig, säger Jimmy Nilsson, 27 år.

Den gångna säsongen förde han Skurups damer till en fjärdeplats i division tre, fyra poäng före sjätteplacerade IFK. Dessförinnan har han tränat HK Björnens division tredamer och Skurups ungdomslag.

Annons

Laget han nu tar över har haft duon Christel Palm och Håkan Nilsson som tränare i sex år.

- Jag kommer att bygga vidare på vad de har börjat med. Många spelare är säkert vana vid samma tränare. Jag hoppas kunna sätta min prägel på laget, även om det kanske kommer att ta ett år. Därför är det bra med ett tvåårskontrakt. Beskeden från Jimmy Nilsson och sportchefen är samstämmiga: IFK Trelleborg ska satsa mer på damhandbollen.

- Det här är första gången vi har gått ut och aktivt letat efter en damtränare, säger Patric Sandblom.

- Vi har ett ungt och lovande lag med spelare som är beredda att öka träningsdosen. Vi ville hitta en tränare som matchade, fortsätter sportchefen. Lagledaren Isabel Nilsson har varit den som hållit ihop laget under tränarvakuumet. Nu kan hon slappna av.

- Christel och Håkan har varit fantastiskt bra och gjort mycket för klubben. Men efter sex år behövs en nytändning, säger Isabel Nilsson.

Försäsongsträningen inleds den 2 juni.

- Jag är ganska bestämd som tränare och ger mig inte för någon spelare. De kommer att få springa en del. Vi ska inte behöva byta ut spelare under match för att de är för trötta, säger Jimmy Nilsson som inte ser det som osannolikt att IFK värvar några spelare utifrån.

- Damlag ska inte "bara finnas". Ofta är det damerna som ställer upp mest för sin klubb, säger Jimmy Nilsson.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons