Ung rumän provtränar en vecka till

En bra spelare för framtiden men inte vad IFK söker för tillfället. Rares Paunica, 20 år från rumänska Stiinta Bacau får en veckas provträning till på sig innan klubben tar ställning om han får kontrakt eller inte. Under tiden fortsätter elitseriejumbons jakt på förstärkningar.
Sport • Publicerad 5 november 2007
Får vänta på besked. 20-årige Rares Paunica ska provträna även komamnde vecka med IFK Trelleborg. "Just nu kliver han inte in och bidrar i en förstasexa, men han skulle bredda truppen och birda till att höja kvaliteten på träningarna", säger IFK:s sportchef Patric Sandblom. BILD: Tomas Nyberg
Får vänta på besked. 20-årige Rares Paunica ska provträna även komamnde vecka med IFK Trelleborg. "Just nu kliver han inte in och bidrar i en förstasexa, men han skulle bredda truppen och birda till att höja kvaliteten på träningarna", säger IFK:s sportchef Patric Sandblom. BILD: Tomas NybergFoto: 

– Helst ska vi ha någon som är klar nu i veckan, säger IFK:s ordförande Lars Åberg.

Spelarprofilen IFK är ute efter är en allroundspelare på nio meter med hög försvarskompetens.

De kvaliteterna har inte 20-årige Rares Paunica. I alla fall inte ännu. Rares har spelat vänstersexa och mittnia i Stiinta Bacau och har gjort ungdomslandskamper för Rumänien.

– Jag gillar den svenska stilen, det svenska sättet att spela handboll, mer frihet jämfört med i Rumänien, säger han.

Målet är att hitta en svensk klubb.

Hans bror bor i Malmö sedan två år tillbaka.

Sedan i torsdags har han tränat med IFK Trelleborg.

– Det har varit väldigt matchinriktade träningar, då är det inte lätt att visa upp sig, påpekar tränaren Johan Zanotti.

Därför väljer IFK-ledning att titta på Rares Paunica en vecka till.

Faller Rares IFK på läppen blir han en billig affär.

– Han är en fri spelare, säger sportchefen Patric Sandblom. Elitserien går snart in i ett mycket viktigt skede för IFK. Efter kvällens bortmatch mot RIK väntar Malmö hemma, Drott borta och Alingsås hemma. Därefter dubbelmöte med O/V Helsingborg. I dessa fem matcher måste poängen börja trilla in.

Ordförande Lars Åberg menar att slutspelschansen fortfarande känns realistisk.

– Ja, om vi får tillbaka de som är borta. Med Andreas Nilsson, Denis och Adzic i laget finns möjlighet att slå alla lag.

– Samtidigt leder det ingen vart att älta det där med skadorna. Det går inte att gå runt och gnälla. Vi har det vi har och måste jobba utifrån det, säger Lars Åberg.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.