Annons

Ung debutant snabbast av alla

Joakim Andersson är friidrottstalangen med vurm för medeldistans. Men 17-åringen orkar i längden också. Med tiden 25.24 var han snabbast av alla i sitt livs första Sylvesterlopp.
Sport • Publicerad 31 december 2009

TRELLEBORG. Den unge IFK:aren såg en smula förvånad ut själv efteråt.

– Jag visste inte riktigt om jag skulle orka. Jag har inte kört så mycket distans så jag var rätt trött, säger Joakim Andersson.

Annons

Vid cirka fem kilometer passerade han den då ledande Thomas Persson från Heleneholm. Andersson ryckte direkt och höll undan till en segermarginal på 20 sekunder.

– En jättetalang, han är mycket duktig. Är man ung och talang så slår man de gamla, säger Anders Olsson, tävlingsledaren och klubbkamraten som själv sprang in på tredjeplatsen med 26.17.

Joakim Andersson är en av de yngsta segrarna i loppets 25-åriga historia. Efteråt fick han ta emot skumpa och blommor i pris.

– Det är alkoholfritt, skriv det, poängterar tävlingsledaren.

På damsidan var Erica Rönnhage inget sensationellt segrarnamn. Den före detta IFK-löperskan som numera tävlar för Heleneholm sprang på 27.22 och tog sin sjätte seger på sju starter bland damerna.

Rönnhage var nästan tre minuter före tvåan Patricia Wiedel som med tiden 30.15 exakt upprepade sin tid från förra året.

Majvi Wijk var elva sekunder långsammare och kom trea bland damerna.

– Egentligen är tävlingen inte så viktig, men den är alltid rolig att springa eftersom det är en tradition, säger Erica Rönnhage.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons