Underskattningen svårare än motståndet

I lördagens avslutande elitseriematch - inför sommaruppehållet - möter Pingvin RC Södertälje RK på Pilevallen och tränaren George Doggart ser en svårare motståndare än just SRK:
Sport • Publicerad 27 juni 2003

- Ja, för oss gäller det att inte underskatta motståndarna, även om vi vann borta för 14 dagar sedan med klara 25-0. George får undvara Mark Stacey i startuppställningen - på grund av en smärre knäskada men kan i övrigt mönstra ordinarie manskap. - Vi har ett lika starkt lag som på bortaplan och kunde vi vinna med så stora siffror då - ja, då bör vi också kunna vinna stort nu. Vi skall dock matcha så många ungdomar som möjligt och det är viktigt att dessa för utvecklas, fortsätter George. Han lyfter gärna fram unge och lovande Sebastian Segerhage, 18 år och som redan gjort en hel del försök och som Pingvinledningen hoppas mycket på. George igen: - Vi hoppas att Sebastian kan få många bra bollar i dag att jobba med och att han därmed verkligen får visa hemmapubliken vad han går för. När det gäller skillnaden mellan de båda lagen är Pingvin båda klart starkare i klungspelet och i kedjespelet och utan just underskattningen bör hemmalaget också ta en ny säker seger mot Södertälje. Matchstart på Pilevallen är kl 14.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.