Underlaget ska få fart på Jessica och Fredrik

Fördelen stavas filt, och förväntningarna andas triumf. När VM i bangolf i dag drar igång i Odense är det på ett underlag som passar Granhyddans Jessica Rengbrandt och Fredrik Persson perfekt.
Sport • Publicerad 19 augusti 2009

TRELLEBORG. – Jag skulle bli mycket förvånad om Jessica inte tar medalj, konstaterar pappa Staffan Rengbrandt, tillika vice ordförande i Granhyddans BGK.

I en vecka har de förberett sig på plats. Men i dag drar det äntligen i gång. Granhyddans Jessica Rengbrandt och Fredrik Persson är med landslaget i Odense för VM i bangolf. Och optimismen är stor, inte minst bland dem vid sidan av banan.

– Damlaget tror att de kommer att vinna. Både de och herrarna har stuckit ut hakan, säger Staffan Rengbrandt, vice ordförande i Granhyddans BGK och far till Jessica Rengbrandt.

Staffan Rengbrandt åker i dag själv till Odense för att följa VM på plats. Lagtävlingen inleder under onsdagen och håller på till fredag, sedan är det dags för den individuella tävlingen på lördag.

– På den individuella tävlingen kan vad som helst hända, förklarar Staffan Rengbrandt.

Det svenska trumfkortet i Odense är underlaget. I Sverige är banorna av tradition gjorda av filt, precis som i Odense, medan man i större bangolfnationer som Österrike och Tyskland spelar på betong. Skillnaden talar redan på förhand för de svenska bangolfarna, och därmed för Jessica Rengbrandt, 25, och Fredrik Persson, 28.

– Jag skulle bli mycket förvånad om inte Jessica tar medalj, damlandslaget borde ha en bra chans att åtminstone bli trea. Men Tyskland och Österrike kommer trots allt vara med däruppe, säger Staffan Rengbrandt.

Jessica Rengbrandt går in som landslagets tvåa i lagtävlingen. Hennes överman i SM, Karin Wiklund, blir etta. Fredrik Persson går in som femma i herrlaget.

I går tränade det svenska landslaget sista passet. I dag ska en veckas uppvärmning förhoppningsvis börja skörda resultat.

Filip Magnusson
FILIP MAGNUSSON
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.