Underhållande spel i Anderslöv

En och annan hade kanske kommit till Anderslövs IP på torsdagskvällen för att beskåda ex-MFF:aren Hasse Mattisson men han var inte med i Dalbys laguppställning. Nu bjöd båda lagen på välspel utan Hasse och 2–2 (1–1) var också rättvist.
Sport • Publicerad 20 juni 2008
Anderslövs Sirifo Sonko var bara en av flera duktiga Boik-are i matchen mot Dalby. Här är "Sonkan" framme och oroar Dalbymålvakten. Bild: Tomas NybergFoto:

Även om det redan från början inte skapades mängder av målchanser, så bjöd båda lagen på underhållande fotboll nästan matchen igenom.

Dalby tog ledningen med 1–0 via ett mycket läckert lobbskott som helt ställde duktige Johan Claesson i Boik-målet. Då hade det bara gått tio minuter och målskytt var Andreas Olsson.

20 minuter senare kom kvitteringen och 1–1 slogs in på en säkert slagen straffspark av Joakim Persson. Upprinnelsen var en fällning av Luis da Silva.

Samme Luis gav Boik ledningen med 2–1 cirka 20 minuter in i andra halvlek men med fem minuter kvar kom kvitteringen till 2–2. Målskytt för Dalby för andra gången i matchen var då Andreas Olsson.

Boik saknade trion Patrik Andersson, Patrik Assarsson och Henrik Palmqvist och detta förstärker den stronga Boikinsatsen.

I den andra "femman" vann Skanör/Falsterbo hemma mot Arlöv med 2–1. Det var mållöst i pausen men i andra halvlek kunde Niklas Matteluna och Erik Andersson träda fram som segerskyttar.