Ulf Larsson till FC Rosengård

För två månader sedan valde Ulf Larsson att bryta sitt kontrakt med IFK Trelleborg. Det civila skulle gå före. Tränarsysslan var över. Men redan nu har han gjort klart med en ny klubb – storsatsande FC Rosengård med eliten i sikte.
Sport • Publicerad 13 november 2008
Ulf Larsson, från Trelleborg till Rosengård.
Ulf Larsson, från Trelleborg till Rosengård.Foto: 

- Jag ser det som en oerhört spännande utmaning och chansen har dykt upp de senaste veckorna. Först trodde jag det skulle bli omöjligt att lösa mig på halvtid från John Bauergymnasiet men det fixade Bosse Cronqvist & Co i FC Rosengård och på den vägen är det.

Ulf Larsson tog ganska omgående kontakt med Bo-Lennart Nilsson, ordförande i IFK:s fotbollssektion, och enligt Ulf visade Bo-Lennart stor förståelse:

- Ja, han var ju helt införstådd med att jag hade blivit kvar i IFK, om man även där haft möjligheten att lösa mig från 50 procent på skolan.

I nybildade FC Rosengård inser man dock att det kan finnas irritation i Trelleborg eftersom Ulf Larsson bröt treårskontraktet med hänvisning till sitt civila arbete.

- Jag kan förstå om man i IFK har synpunkter initialt, att de känner sig svikna. Men om inte klubben kunde lösa Uffes arbetssituation, om det hängde på det… jag menar, det är tufft även för en klubb i division ett att ha en halvtidsanställd tränare, säger sportchefen Bosse Cronqvist.

Kontraktet med FC Rosengård är på ett plus ett år. - Numera finns även Anders Grimberg på John Bauer och det är möjligt att det blir han som täcker upp för mig under året som kommer, förtydligar Ulf.

För Ulf känns allt plötsligt väldigt brådskande och han vet att det väntar mycket jobb framöver.

- Ja, vi måste sätta oss ned genast och prata upplägg, träning, träningsmatcher med mera och det känns riktigt brådskande men det kommer säkert att ordna sig.

Tur då att Ulf Larsson är hemmastadd i miljöerna. FC Rosengård är egentligen samma klubb som Ulf tränade med framgång under 2005 och 2006. Då hette klubben Mabi och som Ulf då förde upp från division tre till två.

Nu är det ettan som gäller.

- Vår målsättning är superettan, vår vision är allsvenskan, förklarar Bosse Cronqvist.

Resurser finns. Bakom klubben, som ska bildas som ett aktiebolag, finns affärsmannen Greg Dingizian och även Percy Nilsson ska vara beredd att satsa i klubben.

Den som ska inleda vandringen uppåt i seriesystemet är alltså Ulf Larsson.

- Vi ville ha en utbildande tränare. Uffe var en av två huvudkandidater. Han gjorde ett bra jobb för oss senast, förklarar Bosse Cronqvist.

Martin Falkenby;Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.