Annons

Ulf Larsson: Det blev tvära kast

I lördags satt Ulf Larsson och Anders Grimberg med Per-Anders Abrahamsson och diskuterade heltidsanställningar. Ordföranden skulle diskutera saken med styrelsen och återkomma. Några dagar senare väljer Grimberg att lämna klubben för IFK Malmö.
Sport • Publicerad 20 november 2003

- Det blev tvära kast och jag blev lite förvånad, säger Ulf Larsson. - Men jag känner mig inte sviken. Vi har haft en positiv tid tillsammans och det är inga "bad feelings" mellan oss. Det viktiga är att beslutet känns bra för Anders. Ulf Larsson tar ensam över som huvudtränare i allsvenska TFF. - Det känns oerhört inspirerande. Det viktigaste är att vi inom föreningen kan arbeta hårt mot samma mål. Jag tror mycket på de spelare vi har och nu ska vi se framåt. I och med att "Grimman" nu bestämt sig för att sluta fick TFF möjlighet att heltidsanställa Ulf Larsson och på onsdagen skrev han på kontraktet. Han ringde också sin andra arbetsgivare, Liljeborgsskolan, och fick tjänstledigt nästa år, det vill säga så långt som han har kontrakt med fotbollsklubben. - Jag var i en situation där det var uteslutet att arbeta halvtid både på skolan och i TFF. Antingen fick jag sluta på skolan eller så tvingades jag säga nej till TFF. Klubben arbetar nu med att hitta en assisterande tränare till Ulf Larsson. - Ulf har naturligtvis stort inflytande i det arbetet. Vi måste hitta någon som han kan samarbeta med. Det här är så färskt att vi inte har haft en chans att prata om det, säger Per-Anders Abrahamsson. - Jag kommer ta de avgörande besluten och jag har ingen tanke på ett delat ledarskap, säger Ulf Larsson som lämnar följande kravlista på sin assistent: ? "Vi ska känna varandra sedan tidigare" ? "Det ska vara en bra människa som trivs med den grupp spelare vi har" ? "Det är ingen nackdel om personen är fotbollskunnig men erfarenhet från högre sammanhang är inget krav" Enligt vad TA-sporten erfar har Ulf Larsson redan en person i åtanke.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons