Annons

Ukrainsk folkfest på öppen träning

Jublet var stort när närmare 5 000 blågula fans hyllade sina favoriter i Kiev. Ukrainas öppna träning bjöd på mer fest än allvar.
Sport • Publicerad 8 juni 2012
Foto: 

Hemmalagets kvällsevenemang på Dynamo Kievs hemmaarena, Lobanovskij-stadion, innehöll såväl nationalsång som dånande popmusik och kaotisk autografjakt.

Förbundskapten Oleh Blochin hade fullt sjå att få fram sina kommandon i oväsendet, samtidigt som hans dotter Irina, som framför den officiella EM-låten "Låt oss förena hela världen", svassade omkring på innerplan i en ytterst tajt klänningsvariant av den gulblå landslagsdressen.

Annons

På presskonferensen inför träningen lovade pappa Blochin att alla spelare är i gott skick.

– 23 spelare är redo för matchen mot Sverige. Två dagar har gått och killarna mår bra, sade Blochin, syftandes på magsjukan som stoppade tio man från spel mot Turkiet i tisdags.

I den ukrainska tidningen Komanda pekar lagets läkare ut en sallad som sannolik bov i dramat. Enligt läkaren kommer för övrigt kantlöparen Andrij Jarmolenko att få träna individuellt de närmaste dagarna på grund av en ond vad.

TT:s utsände

Tove Sundén
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons