Uddamålsseger för TFF

TFF:s framgångsvåg fortsätter och spelarna kan ta en välbehövlig och välförtjänt semestervecka. Efter seger mot Forward har laget 30 poäng efter 13 omgångar och laget ligger fortsatt i topp.- Vi tog tre poäng, resten kan vi glömma, sa målskytten Kenneth Gustavsson efter 0-1 (0-1) på Trängens IP.
Sport • Publicerad 28 juni 2003

Inför matchen i Örebro trodde många på en målrik match då lagen stod noterade för 25 gjorda mål vardera. Men målfyrverkeriet uteblev och spelet gav heller inte förutsättningar till en chansrik fotboll.Forward var laget med de flesta chanserna, TFF hade de bästa.Mats Lilienberg var nära tre gånger om - två gånger på nick och vid ett tillfälle när han lobbade bollen över målvakten men även utanför stolpen.Istället kom utdelningen efter trassel i hemmalagets straffområde efter 30 minuters spel. Försvaret hade problem att rensa undan bollen efter en hörna, trelleborgarna behöll trycket och Kenneth Gustavsson fick på ett tungt skott utanför straffområdet som via ett ben letade sig in i mål.Efter paus såg det ut som om TFF redan befann sig på sandstranden.- Vi avslutade en mycket tung period, där dagens match var den femte på 13 dagar. Vi är ett slitet lag men får ändå med oss tre poäng. Vi ska inte skämmas över det men ska vara tacksamma, tyckte Ulf Larsson.Örebroarna kom allt närmare ett mål. Ola Lundgren fick på en praktträff i 56:e minuten, Björn Levin var chanslös och kunde bara se hur skottet tog i ribban och studsade ut i straffområdet.Trelleborg fick freda sig mot elva hörnor i matchen, i stort sett samtliga var inåtskruvade och ruskigt farliga.- Var det elva, undrade Thomas Magnusson, det kändes som 30.Backresen fick huvudet på några eller också kom en lagkamrat till undsättning, men den som tog hand om de flesta var Björn Levin.- Vi visste att Forward nästan gör alla sina mål på hörnor, frisparkar eller långa inkast och det gäller bara att få en hand på bollen. Det är så trångt där inne att man måste komma ut i exakt rätt läge, sa målvakten.Thomas Magnusson var mycket nöjd över vinsten och lika nöjd är han med de poäng laget kan skrapat ihop.- Vi har nått halvvägs, 60 poäng när serien är slut tror jag räcker långt. Vi har 17 matcher att klara det på och det känns jäkligt bra.Med det flyt TFF har går det inte att säga emot.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.