Annons

Uddamålsseger för Stavsten

Stavsten inledde vårsäsongen på bästa sätt - två poäng mot Warta på bortaplan. Segern, 24-23 (12-11), grundlades genom ett bra försvarsspel i första hand. - Försvaret var helt okej, men anfallsspelet var utan riktig fart och djup, säger tränare Christian Åkerman om matchen som spelades i lågt tempo.
Sport • Publicerad 27 januari 2004

Stavsten inledde bra och tog ledningen med 4-1. En utvisning gjorde att hemmalaget kom tillbaka och matchen var därefter jämn. Med kvarten kvar ryckte Stavsten till tremålsledning och såg ut att gå mot en säker seger. Då höll domarparet på att skänka Warta en poäng. - Det är samma domare som vi haft problem med tidigare och det här var första gången som vi tog en seger när de dömde. Men killarna hade disciplin och höll tyst, säger Christian Åkerman. Med mindre än minuten kvar hade Warta chansen att kvittera men missade och i nästa anfall avgjorde Richard Nilsson från högerkanten med att göra 24-22. - Det här betyder att de andra lagen inte knappar in i den här omgången. Det är viktigt att få ett glapp till de andra lagen så vi kan använda juniorerna mer. I Göteborg lät Stavstentränaren flera juniorer spela. Jens Eriksson var inne på linjen, Sebastian Zander luftades och Johan Nilsson tackade för förtroendet och satte två mål frön sin position som vänsternia. Alltjämt pratas det om förstärkningar till truppen. - Vi har en bra trupp med gamla rutinerade spelare och ett antal unga som lotsas in med tanke på nästa säsong. Vi skulle behöva ett par vassa skyttar som skulle utgöra ännu ett hot, säger Christian Åkerman.

Louise Voll Ercolino louise.voll.ercolino@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons