Annons

U21-serierna görs om

TFF ställs mot bland andra Malmö FF när U21-serierna görs om till kommande säsong.
Fotboll • Publicerad 16 januari 2020
I oktober mötte TFF IFK Norrköping i finalen av U21-serierna på Vångavallen. TFF förlorade med 1–2. Kommande säsong gäller nya serier.
I oktober mötte TFF IFK Norrköping i finalen av U21-serierna på Vångavallen. TFF förlorade med 1–2. Kommande säsong gäller nya serier.Foto: Tomas Nyberg

Svensk Elitfotboll ändrar U21-serierna till kommande säsong. 18 elitlag delas in i tre olika U21-allsvenskor, med sex lag i vardera serie.

Det innebär för TFF:s del att de bland annat kommer att möta allsvenska lag som Malmö FF och Helsingborgs IF i U21-serien i år.

Annons

– Vi tror på den här geografiska uppdelningen. Klubbarna får kortare resor och kan lägga mer kraft och prioritering på U21-matcherna, säger Svante Samuelsson, i en kommentar på Svensk Elitfotbolls hemsida.

I år inledde TFF i U21 superettan, för att under hösten tillhöra U21 allsvenskan södra. Nu blir det inga vår- och höstserier, utan U21 allsvenskan ska spelas under hela säsongen.

Det blir tio matcher för varje lag, fem motståndare möts hemma och borta. Därefter går de tre serievinnarna och bästa tvåan vidare till ett slutspel, med semifinaler och final.

Förra året gick TFF till final mot IFK Norrköping, en final som spelades på Vångavallen, men där östgötarna vann med 2–1.

Flera elitklubbar ratar fortsatt U21-serien. Bland andra AIK, Sirius, Kalmar, Sundsvall och Östersund.

Vinnaren av U21-serien 2020 erhåller en vinstpremie på 100 000 kronor, tvåan erhåller en premie på 50 000 kronor.

Fakta

U21 allsvenskan södra

Följande lag spelar i U21 allsvenska södra 2020:

Halmstads BK

Malmö FF

Trelleborgs FF

Helsingborgs IF

Falkenbergs FF

Varbergs Bois

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons