Annons

Tyst IFK får rykten att spridas

IFK Trelleborg har skulder på 3,9 miljoner kronor om man väljer att tro på tips och rykten. Från föreningens sida är det fortfarande munkavel på.
– Vi vill inte säga något förrän alla bitar är på plats, säger Mats Gullberg.
Sport • Publicerad 14 oktober 2010

För drygt en vecka sedan hade IFK Trelleborg ett medlemsmöte på Forum. Styrelsen informerade drygt 60 medlemmar om föreningens ekonomi och framtid.

Utåt sett har det dock varit tyst. Något som innebär att 90 procent av medlemmarna ännu inte har fått någon information av styrelsen.

Annons

– Vi kan inte agera snabbare. Det är en process och det går inte bara att knäppa med fingrarna, säger huvudstyrelsens ordförande Mats Gullberg.

Redan samma kväll som medlemsmötet hölls var en presskonferens utlovad. Styrelsen valde dock att ställa in och utlovade en ny presskonferens. Senast i början av denna vecka skulle den hållas. Nu är det nya bud – igen.

–  Nu har vi kommit så långt att vi kan kalla till presskonferens i början av nästa vecka, säger Mats Gullberg som är medveten om att IFK med sitt agerande bidrar till rykten och spekulationer.

– Alla på mötet är införstådda med vad vi tänker jobba med och hur vi ska gå tillväga. Det som händer fram tills presskonferensen är spekulationer och det har vi förväntat oss.

Ett av ryktena gör gällande att alla som var på mötet har gått in med vars 5 000 kronor som stöd till föreningen. Stämmer det?

– Nej, det får stå för de medlemmar som sagt det. Frågan kom upp och det är inte omöjlig att göra något liknande. Jag har inte sett några pengar än, men det hade varit roligt om de kom in.

Varför drar er externa information ut på tiden?

– Vi var helt eniga på mötet med våra ambitioner. Men vill veta om alla kan stå bakom det och agera efter det.

Vad är ert nuvarande mål?

– Vi vill uppnå stabilitet i verksamheten.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons