Annons

"Tylle" tränar med TFF

Mattias Thylander, 31 år och senast i danska Silkeborg, tränar för tillfället med TFF men om det blir spel återstår att se.
Sport • Publicerad 9 augusti 2005

Mattias, uppvuxen och fotbollsfostrad i Höllviken, har en diger meritlista med allsvenskt spel i såväl MFF som AIK och Halmstad, innan han begav sig till Danmark.

" Hade oturen att skada ena foten nästan direkt när jag kom till Silkeborg inför förra säsongen och missade därmed åtta månader, förklarar Mattias inför gårdagens träningspass på Vångavallen. Tittar man på danska hemsidor får man reda på att Mattias gjort en väldigt fin andrasäsong med Silkeborg och har i år tillhört föreningens allra nyttigaste spelare. Han har spelat samtliga 14 matcher och hela tiden fått fina betyg.

Annons

På Silkeborgs hemsida beklagar också föreningsledningen att han inte vill förnya kontraktet.

Mattias spelade sista matchen för Silkeborg i superligaavslutningen mot Nordsjälland den 15 juni, där Silkeborg vann borta med 3"2. I början av juli bestämde han sig för att sluta i Silkeborg och suget har hela tiden funnits efter spel i Italien.

" Jag har Roger Ljung som agent och det har fortfarande inte hänt något med Italien men jag var på Korsika och tränade med Bastia tidigare i sommar. Gjorde bara ett par träningspass och spelade också en träningsmatch mot ett division fyralag och 7"0 där gav väl inte så mycket. Varken för mig eller för ledningen.

Mattias berättar också att han tränat en gång med Höllviken men att han vill träna med ännu bättre spelare:

" Därför passar det väldigt bra med TFF och här finns ju många duktiga spelare. Mattias är free agent eller enklare; arbetslös som fotbollsspelare och så här resonerar Lasse Larsson:

" Eftersom Tylle vill träna med oss ser jag inget fel i att han finns här och skulle det bli spel för oss i höst ser jag heller inte det som någon som helst chansning. Han har rutin och ingen bindning till någon klubb men vi får se hur det blir eller om det blir något.

På gårdagens träningspass saknades Conny Karlsson som ligger nerbäddad med feber och i hans ställe hade Benny Mårtensson huvudansvaret.

" Det blir fullt upp i dag och direkt efter träningen åker jag till Helsingborg för att leda U-laget, förklarar Benny.

Sigge Hansson

0410"545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons