Annons

Tvivlande Lukas tog silver på junior-SM

Lukas Odell hade tänkt stå över junior-SM i Norrtälje. Han ställde upp, och åkte därifrån med ett silver.
Sport • Publicerad 10 augusti 2008

- Det känns hur bra som helst, säger IFK-höjdhopparen som delade silverplatsen i P19-klassen med Philip Lundqvist från Halmstad.

- Vi hade en exakt likadan serie. Det var jäkligt jämnt, poängterar en glad Lukas Odell som tog 2,03 meter i sista hoppet.

Annons

- Jag var felfri upp till 2,01, som jag tog i andra.

Lukas stod över stora SM i Västerås nyligen. Ny teknik ska lyfta honom till högre höjder, men snitsen finns inte där ännu. Hans personliga rekord är 2,06. Som bäst i år har han hoppat två meter jämt.

Med den bakgrunden var det nära att han drog sig ur JSM.

- Först hade jag tankar på att låta bli. Det fanns helt enkelt ingenting hos mig. Sedan fick jag tänka om. Allt handlar inte om att vinna och jag gick in för att göra mitt bästa i så många hopp som möjligt, säger silvermedaljören.

Emil Svensson från IFK Växjö vann höjdhoppstävlingen och tog sig över 2,08 meter.

Söderslätt fick ytterligare en medalj genom Sebastian Ekstrand från Vellingeklubben IK Finish. Med 14,91 meter blev han tredjeplacerad i trestegstävlingen för herrar 22. I längdtävlingen tog han en fjärdeplats.

IFK:aren Mattias Green hoppade höjd i klassen M22 i fredags. Han var över ribban på 1,89 meter, men inte 1,93 som TA uppgav i lördagstidningen.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons